torstai 22. heinäkuuta 2010

Vihdoin!

Se kukkii sittenkin! Se on iso ja ihastuttava!

Monissa puutarhablogeissa oli jo viikkoja sitten kuvia jättilaukan jättikukinnosta. Ei meidän laukka vaan... Sillä oli nuppu monta viikkoa, mutta vasta muutama päivä sitten sieltä puhkesi suuri hieno kukkapallo. No, tämä olikin laukan ensimmäinen kesä, niin että kukan kasvattaminen taisi olla vielä vähän raskas urakka.

Sitten viime syksyn, jolloin piilotin jättilaukan sipulin toiveikkaana multaan, olen oppinut, että kauriit, myyrät ja jänikset karttavat laukkoja. Siinäkin siis hyvä syy hankkia näitä lisää. Löysin juuri netistä valkean suuren laukan. Heti niitä tänne. En halua vain vaalea kuupuutarhaa, haluan illan hämyssä hohtavan pallopuutarhan. Kerrankin palloilulaji, josta minäkin innostun!

2 kommenttia:

  1. Ihana! Laukat on tosiaan mahtavia, tosin ne tarvii vieruskasveja joiden lomasta nousta, tai rikkaruohot valtaavat alustan. Olen nähnyt tosi onnistuneita yhdistelmiä kuunliljojen, kurjenpolvien ja jättipoimulehden kanssa (jonka lime korostaa ihanastä tätä liilaa mallia).
    Piti vielä sanoa sokkelin maalaamisesta, kun itse teen tänä kesänä samaa puuhaa, se on nopeaa! Tosi palkitsevaa. Suorastaan instant-facelift talolle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Olen pitkään hinkunut myös jättipoimulehtiä. Tosiaan, ne sopivat varmasti hyvin jättilaukan kanssa. Nimetkin jo kertovat, että lopputulos on jätti-ihana! :)

    Kiitos myös sokkelikannustuksesta. Kerron eteenpäin - ehkä meilläkin sittenkin voitaisiin ottaa sokkelointikin vielä kesän tehtävälistalle.... Oi, miksei aina voi olla kesä, olisi niin paljon tehtävää!

    VastaaPoista