tiistai 17. elokuuta 2010

Ei savua ilman herkkuja

Tämä on ollut ihana mökkikesä, vaikkemme kodin ja pihan kunnostukselta ole mökille vielä ehtineetkään. Miehelle synttärilahjaksi hankkimani loimusavustin on ollut suurmenestys.

Ensinnäkin se sai isäni, vanhemman savustimen herran, saapumaan meille tuliterän sähkösahan kanssa. Isä sahasi vävylle savustimeen sopivia pikku klapeja.



Sitten nuorempi savustimen herra sai savukalaoppitunnin.

Ensimmäinen savukala oli ehkä hieman liian kypsä, silti oikein makoisa. Loimulohta on tehty jo pariinkin kertaan ja se onnistuu aina. Savukana kuivui aika pahasti, mutta toisaalta muuttui kuivuessaan vahingossa ruoaksi, joka toi hyviä muistoja aasialaisista katukeittiöistä.


Viikonloppuna oli lettukestit! Savustimen mukana tuli muurikkapannu, ja söimme suolaisia ja makeita lettuja ähkyyn asti.


Hyväksi havaittu gluteenittomien lettujen ohje teoksesta Herkuttelu sallittu - gluteeniton keittokirja:

1 l maitoa
2 munaa
4 dl karkeaa, luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 tl suolaa

paistamiseen: voita

Anna taikinan turvota tunti ennen paistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti