maanantai 9. elokuuta 2010

Keittiögallup

Keittiömme liesiseinästä on tulossa yllä olevan piirroksen mukainen. Alhaalla on neljä laatikostoa ja musta retroliesi, kaikki 60-senttisiä. Pöytätaso on mustaa kiveä, samoin altaat ja induktiotaso, myös old school -tyylinen liesituuletin on musta. Katonrajaan rakennetaan valkoinen kotelo liesituulettimen hormia sekä ledspotteja varten. Tarkemmat kuvat materiaaleista löytyvät täältä.

Liesiseinän laataksi on valittu harmaa, melko eläväpintainen, betoni- tai jopa savimainen jättilaatta, 30 x 60 cm. Emme ole vielä ostaneet laattoja, mutta onneksi ne eivät ole tilaustavaraa.


<><><> <><><><><><><>
Lab granity lead 30 x 60 cm, kuva Kaakelikeskuksen sivuilta.

Nyt pitäisi päättää, laatoitetaanko koko seinä ja asennetaanko laatat suoriin riveihin (kuten alla olevassa kuvassa) vai tiililadontaan. Periaatteessa päätös on tehty, mutta mieli ailahtelee silti...

Osallistu siis gallupiin lisää ja kerro, mitkä seuraavista vaihtoehdoista valitsisit:a) Koko seinä laatoitetaan ylös asti.

b) Seinä laatoitetaan vain alhaalta tiettyyn rajaan asti - mihin asti ja miksi?

c) Laatat asennetaan suoraan järjestykseen.

d) Laatat asennetaan tiililadontaan.Kaikki vastaukset saa perustella, mutta sitä ei saa ehdottaa, että vaihtakaa laattaa. :) Tuo on muuten keittiön ainoa laattaseinä, muista seinäpinnoista tulee valkoisia ja kevyesti rapattuja.

8 kommenttia:

 1. Mä luulen, että jos tuo keittiö olis mun, latoisin laatat päällekkäin ja laatottaisin vain tuohon kuvassa olevaan hyllyyn asti. Yläosan jättäisin ehkä vaaleaksi.

  En oikeen osaa perustella miksi.. Ehkä se vaan miellyttäis silmää enemmän kuin jos koko seinä olis ihan ylös asti laatoitettu.
  Leveyssuunnassa laatottaisin kyllä koko seinän.

  Niin ja piti vielä sanomani, että nuo laatat on tosi nätit. Voisin valita omaankin keittiöön :) .

  VastaaPoista
 2. Itse ehkä laatoittaisin koko seinän ja suoraan järjestykseen, ei tiililadontaan.
  Kokonaisia laattaseiniä näkee harvoin keittiössä (persoonallinen) ja hyvä puoli on (uskoisin) helppo puhdistettavuus kun keittiössä kuitenkin aina sattuu ja tapahtuu. ;)

  VastaaPoista
 3. Suoraa ladontaa ja tuohon piirrettyyn vaakaviivaan asti eli liesituulettimen alareunaan.

  Ja yritän kirjoittaa tämän katsomatta ylläolevia postauksia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, mielenkiintoista! En ihan vielä paljasta, mihin olemme päätymässä. :)

  VastaaPoista
 5. Aika vaikeaa. Uskon, että pyörittelette mahdollisuuksia. :D
  Mä varmaan laittaisin ylös asti ja suoriin riveihin. Tai ainakin suoriin riveihin...

  VastaaPoista
 6. Onpas täällä monia mielipiteitä! Itse laittaisin näin ensituntumalla ajatellen tiililadontana ylös asti. Sama syy kuin edellä; erikoinen ratkaisu ja vähän loft/industrial -henkeä, toisaalta myös rauhallisempi ratkaisu kuin kolme eri väristä "raitaa" (=kaapit, laatat, maalattu seinä). Tylsyyden välttäisi juuri sillä tiililadonnalla.

  VastaaPoista
 7. Tiililadontaa ylös asti. Siksi että kokonainen seinä on komea, mutta suora ladonta on tylsää. Tosin ei se suora ladontakaan ole varmaan huono, kun laatta itsessään on näyttävä.

  VastaaPoista
 8. Ihana kuulla näin monenlaisia mielipiteitä, ja vielä hyviä perusteluja! Meille tulee suora ladonta (jo siksi, että laatat ovat juuri sen kokoisia, että niitä menee seinälle nätisti 5 vierekkäin eikä pidä sitten leikata laattoja) ja ihan ylös asti. Laatoituksen korkeus on vielä auki, mutta luultavasti laatoitetaan koko seinä. Onneksi laatat eivät ole tilaustavaraa, niin voidaan arpoa aina siihen asti, kun on oikeasti laatoituksen hetki (tai onko se nyt niin hyvä, kyllä tässä keittiörempassa on miettimistä ja järjestämistä ilmankin, että joka asiasta ees-taas-venkslataan).

  VastaaPoista