keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ohdakkeita ja linnunkylpyjä

Mökillä ollaan, jo vissiin kuudetta päivää. Tämä on ollut ihana kesäloma. Ensin kolme viikkoa sopivasti kodin ja pihan kunnostusta sekä hauskoja hetkiä ystävien kanssa, nyt sitten loppuhuipentumana puolitoista viikkoa todellista mummoelämää: yksin mökillä kissojen kera. En ole nähnyt yhtä ainutta ihmistä muutamaan päivään sen jälkeen, kun meidät tänne tuonut isäni lähti kotiin, eilen kävelyllä tuli yksi auto vastaan. Syyskesän saaristo on hiljainen, ja hyvä niin. En ole muuten koskaan ennen ollut yksin mökillä, oikea uusavuton kaupunkilainen siis. ;)

Kaupunkilaisen mökkituliaisetkin olivat betonia. Kun äitini kuuli betoniharrastuksestani, hän tilasi heti vadin, jossa linnut voivat kylpeä, sekä betonisen pupun. Pupu jää odottamaan betonitaitojeni kohoamista aivan uudelle tasolle, mutta muutama viikko valamani ison lautasen toin tänne nyt lintuja varten. Ehkä se sujahtaa suht huomaamattomasti johonkin kallionkoloon, etenkin jos sitä vähän maisemoi kivillä. On se ihan hauskan näköinen, joskaan ei kovin hyödyllinen, mökin kuistillakin.
Elo ei ole täällä ollenkaan ohdakkeista, kaikkea muuta. Olen kuitenkin käyttänyt aikaani mm. kuvaamalla tontin rajalla, kaislikon vieressä vesijättömaalla kasvavia ohdakkeita (tietokoneessa ei ole tällä hetkellä kuvankäsittelyohjelmaa, huom.). Osa niistä on parimetrisiä!


Eilen satoi, ja yhtäkkiä oli aivan syksy, niin oikeasti kuin kuvissakin. Vaikea uskoa, että tällainen hellekesä voisi loppua... Illalla alkoi tuulla ja taivas pimeni, tuuli nostatti meriveden ylös rantaniitylle, ukkonen sentään jyrisi vain kaukana. Syksy meinaa tulla, vaikka kesälomaa on vielä muutama päivä jäljellä.

No, niin kauan kuin ei ole lunta, on elämää - ainakin puutarhaelämää. Äitini saapuu tänne tänään illalla, ja loppuviikosta meidän on tarkoitus lähteä vanhan saarihuvilamme puolelle ja elvyttää huvilan hyötykasvipuutarhaa. Ainakin meinaamme tehdä koekaivauksia!

2 kommenttia:

  1. Ostin juuri uuden Villiyrttikeittokirjan. Siinä oli ohje, jossa tehtiin ruokaa ohdakkeista. En kyllä just nyt muista mitä ruokaa. Mutta voit niitä syödä, jos sulta loppuu siellä yksinäisyydessäsi ruoka. ;)

    VastaaPoista
  2. Tuo korkea on varmaan suo-ohdake, se on todella miehen mittainen komea näky, ellei pidempikin ;-)
    Oi ihanaa, menette sinne vanhaan taloon! Kuvia pliiiiis! Onnea kaivauksille!

    VastaaPoista