torstai 12. elokuuta 2010

Seinähulluutta

Patine Calce -sisustusmaali, kuva: Decos


Jee, yksi asia löytyi aivan kivuttomasti uuteen keittiöön. Ystävän vinkistä osasimme käydä Decosissa ja siellä se odotti: kalkkipohjainen valkoinen, harmaalla taitettu maali, eläväpintainen ja sopivan rouhea, aito. Sillä tullaan käsittelemään keittiön muut seinät paitsi tuo viimeksi esitelty laattaseinä. Tästä aiheesta ei pidä gallupoida, valinta on selvä!

Noita kuvan kukkakuvioita emme kaipaa, mutta muuten maali näytti todella hyvältä - samoin kuin muuten kaikki muukin ko. myymälässä: tulin hulluksi ja suunnittelin hetkessä uusiksi kaikki talomme seinät. Emme vielä ostaneet mitään, mutta ainakin ihmettelen suuresti, jos emme päädy tuohon. Maalin ulkoasun lisäksi minua viehätti ikiaikainen raaka-aine, kalkki. Asumme pellonreunassa ja eikös maalaistalojen seinät ennenkin valkaistu aika ajoin kalkilla?

Eilen muuten revittiin kaapit, pöytätasot ja hanat irti, siis kaikki mikä lähti. Jääkaappi on olohuoneessa, kuivamuona isossa kauppakassissa, astiat siellä sun täällä. Leirielämä on alkanut. Toistaiseksi se on sujunut helposti, sillä mies on töissä ja minä söin lounaan kaupungilla.

Odottelemme remonttimiestä tarkastamaan, mitä kaappien alta paljastui. Ja keittiön kattokin puretaan vielä tänään. Se on menoa nyt. On tätä odotettukin!

5 kommenttia:

 1. Onnea remonttiin ja mukavaa evakkoaikaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, onnea ja tsemppiä tarvitaan. Toistaiseksi kaikki on kyllä mennyt ihan suunnitelmien mukaan. :)

  VastaaPoista
 3. Maali näyttää tosi hyvältä. Ihana nähdä, millainen keittiöstä sitten tulee. :)

  VastaaPoista
 4. Ainakin se myymälän mallipala oli vakuuttava. Siitä tuli vaikutelma ikiaikaisesta, vahvasta seinästä eikä vain hienosta pinnasta seinän päällä, jos ymmärrätte. Esim. niistä feikki-kiviseinistä tulee usein sellainen todella teennäinen ja päälleliimattu vaikutelma, vaikka onneksi niidenkin joukossa on kelvollisia.

  VastaaPoista