maanantai 20. syyskuuta 2010

Miten peittää keittiölaatat?

Kuva: www.suomela.fi

Ei, kyse ei ole sentään siitä, että meidän keittiö olisi mennyt heti pieleen. Mutta sisko muuttaa ja olen sekaantunut siihenkin remonttiin.

Siskon tulevassa kodissa on kiva, hyväkuntoinen ja vastikään uusittu keittiö. Siinä ole ole muuta vikaa kuin rumat laatat. Nyt kaivataankin siis ideoita ja kokemuksia, mitä laatoille voi tehdä. Onko kukaan kokeillut kaakelimaalia - onko tulos a) kaunis, b) kestävä? Entäs välitilan peitäminen lasilla tai vaikka rosterilevyllä? Tarkoitus ei siis poistaa laattoja ja uusia vedeneristystä vaan ainoastaan peittää laatat jotenkin.

Kuin tilauksesta omakotiasujien ilmaisjakelulehdessä Suomelassa oli juuri artikkeli välitilavaihtoehdoista.  Lehdessä oli esitetty tavanomaisten laattojen ja lasin lisäksi myös esim. välitilan tapetointia tai kankaalla päällystetyllä ja vedenkestäväksi lakatulla vanerilla peittämistä. Aika lennokasta! Ainakaan vaneri-idea ei olisi tullut mieleeni. Onneksi en saanut artikkelista uusia ideoita meidän keittiöön, mutta vaikka mökille tms. rennompaan paikkaan voisi joskus laittaakin erikoisemman välitilan, vaikka kankaisen (puuttuu vain se mökki).

8 kommenttia:

 1. Mulla on vanhojen kaakeleiden päällä lasi, polttomaalattu karkaistu lasi. Se on Laitsaarelta Töölöstä, ja oli pirun kallista. Kaveri tilasi huomattavasti halvemmalla täältä: http://www.lasistamo.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon vinkistä, kerron eteenpäin! Lasi onkin varmasti ensisijainen vaihtoehto peittämismateriaaliksi.

  VastaaPoista
 3. Pieni kaakelimaalikokeiluni oli ihan ok, mutta on se silti sellainen väliaikaisratkaisu. Tuo Sitruunan vinkki kuulostaa paljon tyylikkäämmälle. Mielestäni Ikea on alkanut myydä jotain laminaattilevyä välitilaan, joka voisi myös soveltua. Peililasi on myös joissain tiloissa kiinnostava.

  VastaaPoista
 4. Itse olen ihastellut värillisiä opaalilaseja (tai maitolasiakin), joita joissain lehdissä näkee. Esim. pistaasinvähreä lasi olisi aina nerkku!

  VastaaPoista
 5. Kiitos S ja Saila. Ikean laminaattilevy ei ollutkaan tiedossa (tai muistissa), pitääpä selvitellä... Peili on joskus tosiaan hieno, mutta siinä keittiössä ei kyllä varmaankaan... Pistaasinvihreä kuulostaa ihanalta värivinkiltä, mutta kyökkihän ei ole minun. Kiva kuitenkin saada ehdotuksia, välitän ne eteenpäin! Joskus syksyn mittaan voinen sitten kertoa, mitä niille laatoille tapahtui.

  VastaaPoista
 6. Öh, yritin sanoa että pistaasinvIhreä olisi aiKa Herkku. Voi perhana kun joskus noi näppäimet hyppii ihan nenän alla. Ettäs kehtaavat.

  VastaaPoista
 7. Lasilevyjä olen itsekin nähnyt ja näyttävät hyviltä; tosin en tiedä miltä näyttävät kaakeleiden päällä, koska yleensä ovat tainneet olla vain maalattujen pintojen päälle.

  Tosin, kavereilla on lasilevy lieden takana ja jostain syystä (edellisten asukkaiden asentama), tämä levy oli hajonnut, kun kaikki levyt olivat olleet käytössä, samoin kuin alla oleva uuni. Mutta tämä saattaa olla vain asennusvirhe, mutta ilmeisesti lämmöllä oli jotain tekemistä asian kanssa.

  VastaaPoista
 8. Gallup on päättynyt. ;) Sisko kiittää vinkeistä!

  Laatat maalataan kuulemma kokeeksi ensin kaakelimaalilla. Jos se ei ole hyvä ratkaisu, miettivät sitten muuta. Lasi olisi kuulemma tullut niin kalliiksi, että samalla summalla voi valita vaikka mitkä laatat. Joten toistaiseksi maalia ja sitten ehkä lasia tai uudet laatat tai mitä nyt keksivät. Olen iloinen, että vihdoin joku tuttuni kokeilee kaakelimaalia, sillä en ole koskaan nähnyt kaakelimaalattua pintaa kuin rautakaupan mallilaatoissa!

  VastaaPoista