maanantai 27. syyskuuta 2010

Paluu pihatöiden ääreen

Kaunis lauantai-ilta sai pitkästä aikaa tarttumaan puutarhatöihin. Parturoin saksilla istutusaluiden reunoja siistimmäksi ja ennen kaikkea aloitin syystyöt. Kai se on uskottava, että pian on lokakuu – päätimme, että tästä lähin pitää joka viikko tehdä jotain pihan talvikuntoon saattamisen hyväksi.

Poistin keskellä pihaa nököttävästä maksaruohoistutusastiasta keraamisen linnun, joka siinä on aina kesäkoristeena. Kitkin rikkaruohot ja peitin mullan ruohokatteella. En tiedä, onko katteesta hyötyä kasveille - olen kuullut arvioita puolesta ja vastaan - mutta itselle se on sellainen merkki, että ko. paikka on nyt "suljettu" talven varalta; lisäksi ruohomatto näyttää hauskalta. Aurinkokennolamppu tököttää astiassa kesät talvet. Kumma, että parin euron halpis on kestänyt jo monta vuotta ja selvisi viime talven superlumistakin! En pidä valosarjoista, ne ovat mielestäni useimmiten vain turhaa sähköntuhlausta, mutta tämä lamppu on kiva.

"Suljin" samalla tavalla myös lipputangon alla olevan kivi-, peikonpähkinä-, kissanminttu- ja maksaruohomaan, olkoonkin, että peikonpähkinäpensaan lehdet pitää vielä käydä noukkimassa pois sitten kun ovat pudonneet.

Oli kiva tehdä taas pihahommia! Se antoi toivoa, että meillä tapahtuu vielä joskus muutakin kuin keittiön valmistumisen odottelua... Ihmettelimme viikonloppuna, miten keittiön puuttuminen on saanut kaiken muunkin kotona seis. Mutta vaikuttaahan se, että jääkaappi on olohuoneessa ja astioita ym. roinaa on kaikkialla vaatekaappeja myöten. Sekään, että mies on kaikki viikot työmatkalla, ei ole omiaan edesauttamaan kotihommia. Olemme nyt viettäneet kai viisi lauantaita putkeen rautakauppakierroksella, ja siinä se viikonvaihde melkein meneekin. On ihana saada uusi keittiö, mutta olemme kyllä myös muutaman kerran onnitelleet itseämme, ettemme koskaan ryhtyneet rakentamaan taloa! ;)2 kommenttia:

 1. Kivan näköistä! (Vaikkakin ihan huimaavan siistiä - ruohossakin on leikkausraidat!) Ruohokate on varmaan jees, saahan kasvi siitä hitaasti liukenevaa lannoitusta tulevia kukintoja varten.
  Aika raskaalta kuuostaa, aj eihän sitä aina jaksa touhottaa muutenkaan. Sinulla menee arki-illat kissapoikien vihdyttämiseen.

  VastaaPoista
 2. Ruohossa ei olisi raitoja, jos sen leikkaisi useammin! Eli tuo kuva vain todistaa, että meillä leikataan harvoin ja piha oli siinä kunnossa, ettei siitä voinut julkaista yhtään kuvaa ennen kuin oli vähän siistitty. ;)

  Minäkin olen ajatellut, että kate suojaa ja lannoittaa, mutta joskus on varoitettu, että se muhituttaa tautejakin. No, käytän ruohokatetta vaihtelevasti aina kun muistan ja viitsin. En ole havainnut, että katteesta tai sen puuttumisesta olisi mitään haittaa.

  En usko, että olisin puuhakkaampi ilman kissoja, mutta ainakin he ovat hyvä alibi: kun olen viikot yksikseni, en voi liehua kaikkia iltoja jossain enkä myöskään keskittyä kotona vain kotitöihin. Ja yllättäen keskitynkin mieluummin kissat kainalossa lojumiseen. :D

  VastaaPoista