keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Betoniseinä kohoaa

Ettei menisi ihan valittamiseksi, pitää heti kertoa, mikä eilen odotti kotona: puolivalmis laattaseinä. Oli tarkoitus maalata/laatoittaa vasta tasojen kiinnittämisen jälkeen, mutta koska tasoissa kestää, niin muutimme työjärjestystä. Jättilaatat, joista järjestin gallupinkin, ovat alkaneet kivuta seinälle!

Kuva on otettu lähes pilkkopimeässä, sillä keittiössä ei ole tällä hetkellä valaistusta. Mutta siinä missä moni muu saattaa nähdä tuossa vain ankeanharmaita jättilaattoja remonttisotkun keskellä, minä näin vaikka mitä. Puolivalmiista laattaseinästä tuli suorastaan ihmeellisiä fiiliksiä.

Ensinnäkin laatta vie hyvin pois ovien kodikkuutta ja luo mielikuvan jykevästä ravintolakeittiöstä, ovien ja seinän kontrasti on hyvä. Jostain syystä minulle tuli Frasier-sarja ja Frasierin asunto mieleen (älkää pyytäkö perustelemaan, tuli vain). Voin kuvitella kokkaavani tuossa punkkulasi kädessä ja jazz taustalla. Toiseksi savisementtilaatoissa on sellaista aitoa materiaalin tuntua, että päivänvalossa ne vievät ajatukset jonnekin Etelä-Eurooppaan ja auringonpaisteeseen, terrakotan maahan. Ei paha mielikuva sekään, vaikken olisi vanhaa oikeasti Provence-tyyppistä keittiötä missään nimessä halunnutkaan säilyttää. Rakastan savi- ja betonitöitä ja aurinkoa ja ajatusta välimerellisestä maaseutumaisemasta.

Niin että turha sanoa, että harmaa on tylsä väri ja tuollaiset laatat kuuluvat ulkoseiniin, laatathan ovat suorastaan mielikuvituksellisia!

Oikeasti keittiössä on jo vähän valoa, sillä alakaappien alle on asennettu Philipsin uudet Power led -spotit, oikein kivannäköiset. Niistä ja muista valoasioista juttua kuitenkin myöhemmin - kun kuvasin ledspottia pimeässä, lopputulos ei näyttänyt lampulta vaan ufolta.

2 kommenttia:

 1. Ou jee! Salad and scrambled eggs... tsummppidumppi duu... tsuubiduu...
  Ihanat nuo laatat, olen täysin varma että ne ovat juuri niin ihanan raakamateriaaliset kuin kuvailet (kuvastahan sitä ei millään näe millaista on livenä ja eri valoissa). Fanitan itse aitoja materiaaleja ja olen iloinen että tekin olette ottaneet niitä eikä jotain mikä teeskentelee olevansa jotain muuta.
  Harmaa on mitä tyylikkäin väri, kysy vaikka... no, tiedät keiltä.
  Minusta on hurrja ajatus laittaa valot alakaappien alle. Tai siis, ajattelen vain sitä villakoirien määrää mitä ne minun kodissani valaisisivat, hui!!! Mutta teillähän ei tietenkään villakoiria ole ;-)
  ps. sori kun minusta ei ole kuulunut mitään, flunssa joka yritti iskea viime viikolla mutta ei työkiireiden vuoksi voinut, iski nyt juuri kun minun piti tulla takaisin kotiin saareen. Jonne tulinkin eilen, puolipökerryksissä, sillä tänään tulivat hirsimiehet laudoittamaan talon länsiseinää.
  Yritin kommentoida ihanaa Toton pomppumasua ja varpaita ♡ mutta pahuksen blogger ei sallinut. Niin että terkut töpö-söpöläisille tutkimusmatkailijoille ja pomppuliineille tätä kautta!

  VastaaPoista
 2. Nyt koko laattaseinä on valmis ja se on hieno, tykkäämme kovasti. :) Toivon että syksyn jan talven mittaan paistaa joskus aurinkokin, niin saan ehkä laatoista niiden arvoisen kuvan, ei vaan ankeaa tasaharmaata.

  Ei meille tule kuin kolme alakaappispottia ja ainahan ne voi jättää sytyttämättä jos pöytä on villakoirien tai kissankoirien sotkema. :)

  Tsemppiä flunssaan ja remppahommiin!

  VastaaPoista