tiistai 12. lokakuuta 2010

Löytöjä ruokakaupasta

Koska meillä ei ole sattuneesta syystä kauheasti kokkailtu tänä syksynä, herkkulöydötkin ovat varsin helppoa lisää vain vesi tai jogurtti -kamaa. Kuvassa kaikki pakkauksetkin ovat auki, mutta miten muuten tietäisin, että nämä ovat hyviä ostoksia?

Kaikkia löytöjä yhdistää yllätyksellisyys.

En ollut edes tiennyt, että mulperia syödään, kunnes Life-luontaistuotekaupasta löytyi pussillinen kuivattuja mulpereita. Ne ovat vienon makean makuisia, ja tykkään niistä esim. auringonkukansiementen tai pähkinöiden kanssa jogurtin tai viilin päällä. Mulperin pitäisi olla kovasti terveellistäkin. (Kummaa siinä on myös se, että toinen kissamme, ja vielä nirsompi kissukka, haluaisi aina saada oman mulperimarjansa nuuhkittavaksi ja syötäväksi.)

Clipperin valkoinen luomutee (S-marketista) on yllättänyt minut siinä, että minä, vannoutunut kahvinjuoja, olen huomannut viime aikoina usein juovani teetä. Mutta vihreän teen juojaa minusta ei tule, ei ikinä!

Erikoisin löytö oli K-kaupasta löytynyt Cold Mountain -juomajauhe, maku Cranberry Apple Spices. Purkin kyljessä sanotaan, että jauhe sopii omenamehun, siiderin tai viinin kanssa, mutta olen kokeillut vain kiehuvan veden kanssa. Ja miltä se maistuukaan – luulen, ettei meillä juoda tänä talvena lainkaan glögiä, koska tämä mausteisen makea juoma on paljon parempaa! Sekä jauhe että valmis juoma tuoksuvat mausteiselta potpurrilta. Maku ei ole yhtä imelä kuin tuoksu, ja juoma lämmittää ihanasti. Purkki maksoi aika paljon, mutta onneksi jauhe on riittoisaa. Tämä juoma on myös hyvä small talkin aihe. Kun korkkasimme purkin ystävän kanssa, emme puhuneet melkein mistään muusta kuin siitä, että onpa hyvää ja erikoista juomaa. ;)

4 kommenttia:

 1. Öh, oliko meillä tosiaan niin tylsä tapaaminen? Olimme kai molemmat niin työkoomissa ettei aivot kyenneet käsittelemään enempää informaatiota kuin juomapurkin mahdolliset vivahteet. Minun aivot siis.
  Mulperiasiassa koin hetkellisen ovalluksen (kyllä, minulla on paikoittaista aivotoimintaa): Mulperipuuhan on silkkiperhosen toukkien ravintokasvi. Ne elävät siinä puussa. Mitä yhteistä on silkillä ja Cisulla?
  Niinpä!
  Cisu todennäköisesti käyttää marjoja ylläpitääkseen turkkinsa silkkimäisyyden. Oletko kokeillut, onko Cisu tullut tavallistakin silkkisemmäksi viime päivinä?

  VastaaPoista
 2. Ei ollut tylsä tapaaminen, mutta kyllä sitä juomaa tuli aika paljon ihmeteltyä. :D Tai tätä juomaa, siemailen sitä tässä juuri tälläkin hetkellä. :)

  Mahtava silkkiteoria! Sitä se varmaan on. Ja nyt kun kysyit, sanoin tänä aamuna miehelle, että kissat ovat muuttuneet taas todella sileiksi ja silkkisiksi. Luulin sen johtuvan ulkoilun vähentymisestä, mutta tietenkin se johtuukin mulperista! Haa, kyllä sulla selvästi on aivotoimintaa. :D

  VastaaPoista
 3. Sulle pitäis tehdä oikein ihanan samettinen, japanilainen vihreä tee. Herkullista. Olen itse ollut kerran eräässä japanilaisessa tv-ohjelmassa, täysin ummikkona, muka opettelemassa teenjuontia 80v.mummon opettaessa. Mutta se tee, nam..

  VastaaPoista
 4. Samettitee kyllä kuulostaa hyvin houkuttelevalta ja muutenkin teekulttuuri kyllä kiinnostaa, mutta vihreästä teestä mulle tulee helposti huono olo. Ehken ole vain maistanut oikeanlaista vihreää. Aika eksoottisen kuuloinen tv-ohjelmakokemus mummoineen kaikkineen!

  VastaaPoista