sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Valaisevia ja vetäviä ostoksia

Keittiö ei ole vielä valmis, mutta nyt alkaa jo olla aavistus, mitä tuleman pitää. Yksi hana on asennettu, liesituuletin toimii, melkein kaikki valospotit ja pistorasiat ovat paikoillaan, liesitasokin toimii. Uudessa keittiössä on kokattu jo kaksi ateriaa! Ruhtinaallista laittaa ruokaa liedellä vessassa olevan irtolevyn sijaan.
Viikonlopun aikana tuli tehtyä myös pieniä mutta tärkeitä ostoksia keittiöön. Ei meille tullutkaan suomalaista designvalaisinta, koska havittelemaani Lisa Johansson-Papen varjostin oli liian pieni. Siitä oli isompikin malli, mutta se ei ollut enää samaa muotoa, joten ei kelvannut. Ei sitten kelvannut mikään muukaan kotimainen, vaikka kovasti yritettiin... Mutta pohjoismaisen muotoilun parissa pysyttiin: tilasimme tänään tanskalaisen Design by Frandsenin Bilbao-valaisimen valkoisena. Voi olla, että hankimme kyökkiin myöhemmin toisen samanlaisen valaisimen, tosin ehkä erivärisen.
Valinta oli lopulta helppo, sillä valaisimessa oli jotain kovin tuttua: siinä on samanlaiset aukot kuin liesituulettimen aukoissa. Nämä ovat kuin vastinparit toisilleen.
Tilasimme vihdoin myös vetimet. Mustia vetimiä ei sitten maailmasta juuri löydy, vaikka toisin luulimme! Nämä Savon perusrosterivetimet olivat kuitenkin mukavan kulmikkaat ja simppelit sekä tarpeeksi jykevät isoon keittiöön. Kaiken lisäksi niiden nimi on OK, ehkä se oli merkki,että vedinjahkailun voi lopettaa.


Enpä olisi uskonut, että siivoamistakin voi odottaa, mutta nyt kyllä sormet syyhyävät päästä pyyhkimään pölyjä hyllyiltä ja täyttämään kaappeja, keittiön sisustamisesta ja somistamisesta puhumattakaan!

4 kommenttia:

 1. No varmasti syyhyävät! Niin syyhyäisi minullakin. On IHANAA kun tavaroita pääsee purkamaan laatikoista ja ahtaista tiloista uusiin, tilaviin kaappeihin. Elämän suuria nautintoja.
  Todella kivan näköinen keittiö, onneksi olkoon imeisen onnistuneista valinnoista!

  VastaaPoista
 2. Lamppu sopii varmaan täydellisesti sinne keittiöön. :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Ainakin kyökki vaikuttaa jo nyt oikein pätevältä, ja varmaan vielä paranee, kun päästään lisäämään sinne vähän elämänmerkkejä. Harmikseni en ehdi ensi viikonloppuna tehdä itse juuri mitään kotona, mutta toisaalta ei haittaa, jos mies käyttää viikonlopun keittiön siivoamiseen ja minä voin sitten seuraavalla viikolla täytellä kaappeja ja suunnitella uutta sisustusta yms. Näppärä työnjako. :)

  VastaaPoista