perjantai 8. lokakuuta 2010

Vanha vai uusi?

Kuva Finnish Design Shopista.

Meillä kärsitään valaisinsyndroomasta. Se on sitä, että pitää valaisinvalintoja niin tärkeinä, että elää ikuisesti pimennossa, kun ei osaa tehdä merkittävää valaisinpäätöstä.

Sen olemme kuitenkin päättäneet, että keittiön katonreunaan tulevien spottien lisäksi keittiön ruokapöydän päälle tarvitaan valaisin tai jopa pari kolme valaisinta. Keittiöprojektin aikana olen ehtinyt harkita ko. paikalle noin kuuttakymmentäneljää eri vaihtoehtoa... Nyt olemme kuitenkin päätymässä siihen, että jos ja kun panostaa valaisimeen, kannattaa panostaa kotimaiseen klassikkodesigniin (juuri juttelin remppa- ja sisustusasioita pohtivan siskon kanssa, että valaisimissa on lähes vain halpa Ikea-linja tai sitten meneekin jo kalliimmaksi, ja jos maksaa enemmän, kannattaa harkita tarkasti).

Tällä hetkellä valaisinkisaa johtaa kirkkaasti Lisa Johansson-Papen valaisin, josta on kuva yllä. Olin jo melkein hakemassa sen kaupasta, kun yhtäkkiä aloin pohtia, olisiko kuitenkin parempi hankkia alkuperäinen eikä upouusi Pape... Vanhoja näyttää löytyvän netistä suunnilleen upouusien hintaan. Hmmm. Mitä tehdä? Onko parempi, ettei valaisin ole ihan priimakuntoinen mutta se on aito, vai se, että se on uutta tuotantoa, mutta moitteettomassa kunnossa (ja aitohan sellainenkin on)? Äh, kaikesta saa todella ongelman.

Olen katsellut valaisimia mm. Tomorrow's Antiques- ja Kaunis arki -liikkeiden sivuilta. Pitää ehkä jalkautua liikkeisiin, niin ehkä päätös vanhan ja uuden välillä syntyy.

2 kommenttia:

  1. Ihana valaisin, muistuttaa myös Paavo Tynellin varhaista tyyliä. Onhan uustuotantokin aitoa, kun se ei ole kopio vaan uutta tuotantoa alkuperäisen mukaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan. Ehkä tämän halusinkin kuulla ennen kuin käytän seuraavan vuoden hyväkuntoisen vanhan valaisimen metsästämiseen. ;) Pitänee vaan mennä katsomaan yhtä vanhaa ja yhtä uutta ja sitten ostaa, jos valaisin tuntuu livenäkin oikealta. Ajatus vanhasta tuntuu kivemmalta kuin ajatus uustuotannosta, mutta on uudessa, siistissäkin puolensa.

    (p.s. sinun kauppasi valaisin kiinnostaa myös mutta ei keittiöön, meilaan asiasta lähiaikoina)

    VastaaPoista