perjantai 12. marraskuuta 2010

Asetelmia

Keittiö on edennyt raivaus- ja siivousasteesta somistuksen puolelle, jihuu! Appivanhemmat ovat kohta tulossa viikonlopuksi, joten kyökki on pitänyt puunata edustuskuntoon. Koska se on vielä huonekalujen ja osin pienkoneidenkin suhteen vielä vaiheessa, olen keskittynyt perussiivouksen lisäksi siihen, että työtasoilla on kauniita asetelmia. Mies kyllä sanoi - ja olen periaattessa itsekin samaa mieltä - että tänne ei tule sitten mitään ylimääräistä. Mutta ei kai ylimääräistä voi olla olla...

Kauniiden keramiikka-astioiden kokoelma? Suurin osa on suursuosikiltani Anneli Sainiolta.
Pesuaineet kauniissa pulloissa? Siideripullossa on astianpesuainetta, suihkupullossa meidän kodin peruspesuainetta etikkaa. Ja alla itse tehdyt betonilättänät.
Vanhojen pullojen kokoelma jostain mummolan kätköistä? Emme kyllä sattuneesta karvaisesta syystä (kissat) koskaan polta noissa kynttilöitä, mutta jotain piti keksiä, kun yksi pitkä työtason pätkä on vielä ihan tyhjä lukuun ottamatta mikroaaltouunia, josta luovumme, koska se on ruma eikä sitä edes tule käytettyä. Pullot yrittävät tehdä mikronkyljestä kauniimman.
Omput itse Kiinasta asti raahatulla lautasella? Noita lautasia on enemmänkin ja aina kun näen ne, selkää alkaa pakottaa. Niissä oli todellakin roudaamista...
Paras asetelma syntyi kyllä keittiön ulkopuolelle, mutta en saanut siitä kelvollista kuvaa. Yksi keittiön ikkunoista aukeaa suoraan autotallikatokseen, eli maisema ei ole maailman kaunein. Laitoin ikkunan ulkopuolelle ikkunalaudalle pieniä sypressejä mustissa ruukuissa ja pari tuikkukippoa. Nyt katse kiinnittyy enemmän kasveihin kuin niiden takana olevan autoon ja kynttilät näkyvät sisälle kauniisti. Ulkotulet ovat muutenkin hyvä kissakodin vaihtoehto.

1 kommentti:

  1. Loistohyvä idis tuo ikkunan ulkopuolen asetelma. Siinähän voisi jopa kehittää jonkun minikokoisen joulunäkymän... hmm...???
    Minusta kuulostaa hassulta pienkoneet keittiössä. Siis, niinkuin harrastatte lentämistä keittiössä - vau! En tiedä mistä assosiaatio, onko pienkone tosiaan sama kuin pienlentokone - tod näk vain minun päässäni.
    Kauniit asiat eivät ole YLIMÄÄRÄISIÄ, vaan OLEELLISIA.
    Varsikin itse tehdyt betonilättänät! Miehet... ne ei tajuu...

    VastaaPoista