sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Joulukalentereita

Kävin eilen Suomen museokauppojen yhteismyyjäisissä Kansallismuseossa. Valitettavasti tapahtuma ei ollut niin ihastuttava kuin etukäteen kuvittelin, vaan markkinahumua eli tungosta oli liikaa, enkä oikein edes nähnyt mitään.

Itse Kansallismuseon kauppa oli kuitenkin yhtä mukava kuin ennenkin. Kauppaan oli saapunut juuri mm. suuri määrä lasisia joulupalloja, mutta jätin ne katsomatta, siellä ne eivät kuitenkaan ole kissakodin koristeita. Lopulta ostin vain kaksi joulukalenteria.

Ensimmäinen menee siskonpojalleni, jonka joulukalenterivastaavaksi olen kummin ominaisuudessa julistautunut. Kalenterin malli on vuodelta 1955 ja kylänäkymä avautuu kolmiulotteisena. En viitsinyt taittaa kalenteria auki, kun se on kerran lahja.
Meille kotiin hankin tällaisen mustavalkoisen "aikuisten joulukalenterin". En tiedä lainkaan, mitä luukkujen takaa on odotettavissa, kai valokuvia. Joskus minulla oli Ateneumin rakennusta kuvaava kalenteri, jonka luukuista paljastui Ateneumin taidetta. Se oli hieno!

Joskus olisi hauska kehitellä joulukalenteri itsekin, mutta en tiedä, millainen se olisi, ja epäilen, ettei minulla riitä aktiivisuutta minään vuonna... Onneksi on valmiita kalentereita!

2 kommenttia:

  1. Nytpä odotan innolla museokauppaan pääsyä. Vaikka myyjäiset taitavat jo olla loppu sitten kun pääsen sinne.

    VastaaPoista
  2. Myyjäiset kestivät vain päivän, mutta kuten sanottu, kaikki parhaat jutut olivat museokaupassa. Sinne siis!

    VastaaPoista