maanantai 6. joulukuuta 2010

Hyvää joulunalusaikaa!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja kaunista joulunalusaikaa! Huomasin, että nukkekotini valmistui tasan vuosi sitten, eikä siellä olekaan sitten tapahtunut oikein mitään - paitsi tänään, kun nukkekoti siirtyi jouluaikaan.

En päässyt pienen joulukranssin ohi, mutta nukkekodissani ei ole ulko-ovea... Kranssi koristaa siis ruokasalin kynttelikköä.
Se ei ole tässä ruokasalissa kovin kummallista, sillä yhdessä tuolissakin kasvaa ruusu.
Olohuoneen peuranpää sai suuremman kranssin rusetteineen. Lisäksi kaikkialle ilmestyi joulupaketteja ja lahjarasioita.
Haluaisin viettää joulua kuin nalle, takan ääressä nojatuolilla köllöttäen.
Minipakettien sisällä on vielä minimpiä paketteja. Mutta milloin takkaan laitetaan puita ja kipinäsuoja? Olisi jo aika!

Niin. Piti siis käydä Kansallismuseon nukkekotinäyttelyssä ja sen jälkeen museokaupassa ja joutua korkean minikuumeen valtaan. Nukkis on siis ollut valmis jo vuoden! Korkea aika aloittaa seuraava miniprojekti! Olisikohan se kasvihuone, kahvila, keramiikkapaja, kirjasto, ompelimo.... Ideoista ei ole ainakaan pulaa. Kuulin muuten ikävän uutisen, että Euro Minis -tuotesarjan valmistaminen lopetetaan. Minun nukkekotini kaikki ovet ja puuvalmiit kalusteet (muutamat ihan valmiitkin kalusteet) ovat tuota sarjaa, joten seuraavasta projektista, oli se mikä vain, ei tule enää ihan samaa tyyliä. Toivottavasti edes ovien ja muiden rakenteiden kohdalle tulee hyvä korvaava sarja.


4 kommenttia:

 1. Kansallismuseo olikin kiva! Ja tosiaan, puut ja kipinäsuoja niin pääsee lämmittelemään. Tuo nallekin on muuten aivan ihana nahkajalkoineen <3
  Huokaus, mitä kaikkea ihanaa onkaan. Ainakin dolls house emporium myy ovia yms, mutta heillä kai ei oel jälleenmyyjää Suomessa.
  Sinun nukketalosi on niin ihanan kodikas, sitä ei voi lakata ihailemasta!

  VastaaPoista
 2. En uskalla mennä Dolls Housen sivuille, sieltä tulee vielä parilla klikkauksella kontillinen kamaa Suomeen. :) Kiitos kehuista, musta melkein hauskinta nukkekoteilussa on se, että nukkekodeista otetut kuvat on aina hauskoja, etenkin huoneesta huoneeseen -kuvat. Niistä ihmettelee välillä itsekin, että näyttääkö toi oikeasti tuollaiselta lähes oikealta kodilta. Lienet jo huomannut saman jutun oman hienon talosi kanssa!

  VastaaPoista
 3. Eiku mulla ei näy huoneesta toiseen! Kun ei oo vielä mitään huoneita ;-) Eikä kai oikein tulekaan näkymään, kun sivulla ei ole ikkunoita ja jos jonkun perälle laittais huoneen siihen ei pääsis mitenkään käsiksi... mutta ehkä keksin jotain...

  VastaaPoista
 4. Näkyy sulla ainakin tähtitaivaskatto ikkunasta! :) Ja samanlaisia kuvia tulee sunkin nukkekodista, usko pois.Ulko-ovi näytti jo nyt niin viehättävältä, samaan aikaan pienenpieneltä ja melkein aidolta.

  VastaaPoista