sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Lumiohdakkeiden maa

Terveisiä länsirannikolta, takana on mökkiviikonloppu! Enpä muista, että mökillä olisi koskaan ollut niin paljon pakkasta ja lunta kuin nyt.


Grönlanti-tyyppisten ulappamaisemien sijasta mieleeni jäivät kuitenkin erityisesti talventörröttäjät. Elokuussa ihailemani ohdakkeet sojottivat yhä ryhdikkäinä ja luminen kaislikko oli kaunis. Oli hyvä nähdä nämä kaunokaiset nyt, sillä käytin suuren osan viikonlopusta puutarhasuunnitteluun ja mietin, että pitää tehdä sellaisia valintoja, että piha on kaunis talvellakin. Ohdakkeita meillekin!


2 kommenttia:

  1. Joo! :-) Siis luonnon monimuotoisuutta kunnioittavan puutarhurin pitäisi ehdottomasti istuttaa ohdakkeita, sillä perhoset rakastavat niitä .Kukat ovat IHAN täynnä perhosia kesällä, mikä lienee kivaa seurattavaa niin ihmisille kuin kissoillekin. Jotkut ohdakkeet leviävät liiankin helposti siemenestä, ja Englannissa on joidenkin ohdakelajien istutus pihalle kielletty. Ohdakkeita on tosin hyviä monia, jopa eri sukuja. JOten eiköhän jotakin sopivaa löydy!

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmasti löytyy sopivaa. Jonkun ohdakkeen jo valitsinkin, mutta en nyt muista, mikä se oli. :D Olen yrittänyt suunnitella kaikki pihan uudistukset niin, että tulee perhos- ja pörri- ja muutenkin eläinystävällistä (=kaikki kulmakunnan puput ja peurat, tervetuloa rouskimaan). Oispa jo kesä...

    VastaaPoista