maanantai 17. tammikuuta 2011

Lumipuutarhan ideat

Kun odottaa kevättä tarpeeksi (liian) innokkaasti ja luulee jo tammikuun puolivälissä, että jos ei pian tee siemen- ja taimitilauksia niin kaikki on mennyttä, raahaa mökillekin mukaan seitsemän puutarhakirjaa ja etsii pihaideoita lumikinoksista.

Ja löytyyhän niitä, kun sillä silmällä katselee. Vanhempani ovat pitäneet koko talven ajan mökkitontín polkuja auki, ja jotain tuollaista kaarevan muotoista haluaisin meidänkin pihalle, samoin polkuja. Jo riittää lättänällä kantikkaalla jalkapallokentällä asuminen! Meidän nurmikko saa muuttua osin yrtti- ja perennamaaksi. Ja havuja pitää saada lisää, niin on jotain vihreää talvellakin.

Meidän pitää myös panostaa tulevana kasvukautena puihin ja pensaisiin, muuten kukaan ei koska löydä lintulautaamme. En ole huomannut, että yksikään lintu olisi käynyt kertaakaan tutkimassa talipalloautomaattiamme, koska sen lähellä ei ole laskeutumispaikkaa. Mökillä lähikatajat kihisevät pikkulinnuista, jotka odottavat vuoroaan siemenautomaatille.

Tuli siis suunniteltua vahingossa jo ensi talveakin. Silloin meillä on niin hieno lintulauta, että kukaan ei pyrähtele sieltä pakoon. Ihan varmasti. :)

3 kommenttia:

 1. Ihan varmasti :-)
  Ihan totta, ja olen ylpeä sinusta, että hankkiudut nurmesta eroon. Se on ekologisesti mahdollisimman köyhä elinpaikka niin ötököille kuin linnuillekin, lisäksi sitä pitää leikata ja - jos haluaa olla mahdollisimman epäekologinen - myös kastella. Hyi! Ptyi!
  Tilalle kukkamaita, leikkaamatonta niittyä, pensaita... kaikkee kivaa! Seikkailumaastoa pojille! Tunneleita, kiipeilypuita, naulakko Totolle, vuori Cisulle, pieni puro josta pääsevät juomaan viidakkoseikkailujen välillä...
  (nyt taisi lähteä mopo keulimaan)

  VastaaPoista
 2. Joo, nyt alkaa riittää sen surkuttelu, että lähialue on kaavoittamatta eikä naapurin kanssa ole raja-aitaa. Otetaan käyttöön ne alueet, jotka eivät muutu, vaikka kaavasta tulisi millainen. Ja tuskin se naapuria haittaa, jos mun hieno yrtti-perenna-ruusu-ties mikä-maa näkyy heidänkin pihalleen, kun en sitä ihan heidän terassin eteensä kuitenkaan suunnittele... Perhos-pörri-kukkamaa on jo täysin suunniteltu ja muutama muukin istutusalue melkein. Vuoria ja naulakoita en kyllä ollut ajatellut pihalle, mutta ei siinä mitään, lisätään nekin suunnitelmaan - maisema-arkkitehti tietää varmasti paremmin! :D

  VastaaPoista
 3. Tunnen pari pätevää konsulttia, jotka asuvat jossain teilläpäin. He ovat erikoistuneet luonnonmukaistamiseen ja -mullistamiseen. Olikohan firman nimi Harmaa & Kumpp.? Odotas, kaivelen arkistoistani, jos löydän heidän yhteystiedot...

  VastaaPoista