perjantai 7. tammikuuta 2011

Toto kukkapenkkiin


Arvatkaapas, saako Exotic Garden Toto-kissan omistajista asiakkaita tänä keväänä? Kesäpäivänhattu 'Totosta' kerrotaan siemenkaupassa seuraavaa:

Fleuroselect-laatua. Puolikerrannaiset, kullankeltaiset kukat, joissa on suklaanruskea keskusta. Matala, tiivis kasvutapa ja tasalaatuiset, hyvin haaroittuvat taimet. Sopii erittäin hyvin kukkalaatikkoon ja -penkkiin. 50 siementä. 

Cisu-kukkaa ei löydy, mutta eiköhän Totostakin saada hyvin puutarhasuunnittelu alkuun. Itse asiassa se on jo alkua pidemmällä. Olen viettänyt jo huolestuttavan monta iltaa siemenluetteleloita sekä puutarhalehtiä ja -kirjoja selaten, muistiinpanoja tehden ja innosta hihkuen, epämääräisiä suttupiiirustuksia (lue: upeita puutarhasuunnitelmia) taiteillen.  Ehkä olisi hyvä, jos talvi olisi ainoa vuodenaika, pysyisin paremmin järjissäni?

Eii.... Kauhea ajatus, painun heti katsomaan, mitä muuta kuin Totoja meillä kasvaa ensi kesänä.

4 kommenttia:

 1. Sopii kukkalaatikkoon ja -penkkiin :-D Juu, näen sieluni silmin multakokkareet lentämässä kaaressa!

  VastaaPoista
 2. Kissathan tyypillisesti pitävät laatikoista. :) Luulen (ja toivon) kyllä, että nämä Toto ovat hieman rauhallisempaa ja paikoillaan pysyväisempää lajia kuin meidän Tottis-villiäinen. Mutta toki villiäiselle pitää hankkia nimikkokukkia, kun kerran sellaisia on tarjolla, miten sattuikin paksusta siemenluettelosta heti silmään!

  VastaaPoista
 3. Sulla on tarkka laaserkatse :-)

  VastaaPoista
 4. Ei kovin tarkka katse, sillä opin vasta tänään vanhaa Omaa pihaa selatessani, että juuri 'Toto' on kesäpäivänhatuista yleisin. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ehkä se puutarhatieto tarttuu vähitellen jopa minun päähäni....

  VastaaPoista