sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Minikasvihuoneen suunnittelua

Minipuutarhaprojekti on nytkähtänyt vähäsen eteenpäin, sillä hain Minimaailmasta melkoisen maksimaalisen määrän minikamaa. Nyt on kukkalaatikoita, pikkuruisia kastelukannuja ja saviruukkuja, minisaha ja ties mitä. Mineily on aika vaarallinen harrastus.

Kasvihuoneeseen on tarkoitus tulla ruukutuspöytä ja muuta työtilaa, mutta myös istuskeluun sopiva nurkkaus. Siihen on jo hankittu tuoli, puutarhurille miniolkihattu ja mikäli puutarhuri haluaa tunnelmoida kasvihuoneessa myös pimeään aikaa, on hänelle jo öljylamppukin valmiina.
Tämä on siitä erikoista miniseutua, että vaikka viljelyä ei ole edes vielä aloitettu, on kasvihuoneen nurkassa jo säkkikaupalla satoa, mm. perunoita ja jauhoja.

Oikeiden rakennusprojektien tavoin tämäkin työmaa on jo kohdannut vastoinkäymisiä. Kasvihuoneen lattia on latomatta, koska urakoitsija oli arvioinut aivan väärin tiiliskivien määrän. Puusepälläkään ei suju: hän ei voi toteuttaa suunnitelmiaan ruukutuspöydästä, sillä hän on kadottanut askarteluun sopivan pienen sahan.

Lisäksi minipihasuunnittelija on havainnut, että keinonurmikko on kauhean tyyristä. Minipihalla aiotaankin mahdollisuuksien mukaan hyödyntää oikelta pihalta löytyviä materiaaleja, kuten kiviä, hiekkaa ja (kuivattuja) kasveja. Saisi se lumi sulaa, niin miniatyyripuutarhakausikin pääsisi alkamaan!

9 kommenttia:

 1. Tätä on ihana seurata! Oma haave on ollut myöskin joskus tarttua minikasvihuoneen haasteeseen, mutta se sitten jäi. Ehkä pitäisi elvyttää se uudelleen...

  VastaaPoista
 2. Hee, ihana! Tuo punosistuiminen tuoli on mekein ihan saman mallinen kuin isäni aikoinaan joltain kirppikseltä ostama, joka on nykyään minulla :-)
  Minä haluan muuttua miniksi ja istua vilttiin käärittynä minikasvihuoneessa myrskylyhdyn valossa! (Ja pelätä kuollakseni harmaata karvaista jättiläistä joka tuijottaa minua yhdellä vihreällä silmällä oviaukosta)
  Mutta sehän on selvä, että kun oma sato ei vielä ole valmis, ovat kasvihuoneeseen varastoidut perunat toistaisesi Idahon-tädin lähettämiä ;-)

  VastaaPoista
 3. Ruusu, elvytä ihmeessä, niin voin seurata sinun projektiasi! (Toivottavasti muuten huomasit sen tunnustuksen, se on tuossa tämän päivän aiemmassa postauksessa.)

  Saila, sun ei tarvise miniytyä, jos omistat jo samanlaisen tuolin isona. Toteutat vaan projektin isossa koossa, niin pääset tunnelmoimaan, eikä sinne varmaan tule kasvihuoneen kokoisia kissojakaan tuijottamaan!

  VastaaPoista
 4. Voi, voi, voi kun erikoinen miniseutu nappaisi minut ja mahdollisen tulevan tosielämän viljelypalstani mukaansa ja saisimme satoa ilman viljelyä, kastelua ja kitkemistä :) tsemppiä rakenteluun :)

  VastaaPoista
 5. S, toivotaan! :) Toivotaan ainakin, että saat viljelypalstan ja kerrot siitä blogissa, olisi tosi mielenkiintoinen aihe seurattavaksi! Tuleeko sulle Hyötykasviyhdistyksen Pähkylä-lehti? Siinä on ollut juttua Hyötykasviyhdistyksen palstakokeilusta, mitä kaikkea yhdeltä aarilta saa. Suosittelen tutustumaan, jos saat lehtiä jostain! (En nyt muista tarkkoja numerotietoja, mutta viime vuonna oli juttua.)

  VastaaPoista
 6. Katsotaan nyt, otanko palstaa...kulkemiset sun muut pitää miettiä ja sitten se, että olenko kesällä kastelemassa ja kitkemässä :) täällä olis kyllä hmm, muitakin vaihtoehtoja joita selvittelen... ;) Pähkylää ei tule, löytääköhän juttuja netistä?

  VastaaPoista
 7. S, tsemppiä selvittelyyn, kuulostaa kiinnostavalta! En onnistunut löytämään Pähkylän artikkeleja netistä (vain tuoteluettelot löytyivät), mutta sen sain selville, että kyseessä on nro 2/2010, tai ainakin ko. lehdessä on artikkeli nimeltä Aarin palsta. Lehdessä oli piirros aarin kasvisuunnitelmasta ja sitten seuraavissa numeroissa seurattiin viljelyn edistymistä. Jos oikein innostut, niin mulla on ne lehdet jossain jemmassa. Voit meilata, niin lähetän kopsut jutuista. Google-haulla löytyi hieman keskustelua aiheesta ja varsinkin yleisesti palstaviljelystä.

  VastaaPoista
 8. Ihana nukkekoti! Miten oot voinu tehdä sen pahvilaatikosta? Oli yliihania kaikki kuvat! Sain monta hyvää ideaakin :) Laitetaan illalla äitin kans lisää kuvia mun pupujen kodista!

  VastaaPoista
 9. Tintti, kiitos! :) Huomasin, että nukkekodin ihan ensimmäinen kuva onkin tuolla kissablogini puolella: http://kokolailla.blogspot.com/2009/01/kohti-ikiomaa-nukkekotia.html
  Siellä näkyy se pahvikehikko. Tarvitaan vain laatikoita, sakset ja teippiä. Ja tapetteina olen käyttänyt aika paljon lahjapapereita.

  Katson sitten pupujen kodin uudet kuvat! :)

  (Mulla oli ensin kaikki blogijutut samassa blogissa, mutta katsoin sitten parhaaksi jakaa ne eri aihepiirien blogeiksi, siksi tuolla kissablogin alkupäässä on milloin mitäkin juttuja)

  VastaaPoista