sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kesä on suunniteltu


Alkuvuoden teemakuva. Jos en ole seisonut tuijottamassa olkkarin ikkunasta lumikinoksia ja miettinyt, millaiset maanmuodot siellä lumen alla ovatkaan, olen istunut puutarhakirjojen ja -lehtien sekä siemenluettelojen ääressä ja piirtänyt ja kirjannut ideoita ylös.

Nyt kaikki on valmiina. Lumi saisi sulaa.

En ole aiempina vuosina tehnyt näin tarkkoja ja suurisuuntaisia puutarhasuunnitelmia, mutta näemmä peukalollani on sellainen taipumus, että se vihertää vuosi vuodelta enemmän. Olen ideoinut pari uutta istutusaluetta ja kaavaillut kaikenlaista muutakin. Meillä ei taideta vieläkään uusi terassia, mutta aion(-mme) petsata vanhan terassin mustaksi aiempin hyvien mustamaalauskokeilujen perusteella (esim. puusilta ja kukkalaatikko on petsattu jo pari vuotta sitten). Myös talon sokkeli olisi tarkoitus maalata. Toivon ja luotankin, että sillä saadaan jo suuri muutos pihapiiriin.

Mutta ne istutussuunnitelmat. Oi, kuinka ihana ja hankala niitä onkaan tehdä! En oikein hahmota, kuinka ison ruusu-yrtti-perennamaan jaksan(-mme) kaivaa/kaivauttaa ja mitä kaikkea sinne oikein mahtuu. Mutta ehkei sen ole niin väliksikään. Tekemällä oppii. Enkä aio laittaa omaisuuksia taimiin, vaan kasvattaa pitkälti siemenistä. Jos kaikki kylvöt eivät osoittaudukaan aivan onnistuneiksi, onpahan sitten ainakin kukkapenkki valmiina seuraavia kokeiluja varten. (YRITÄN kyllä olla huolellinen valinnoissa, mutta se peukku on vielä aika vaaleanvihreä kuitenkin.)

Sain jo ekan siemensatsin Exotic Gardenilta ja Prismastakin on tarttunut jo pari siemenpussia mukaan. Hyötykasviyhdistyksen tilaus on paria klikkausta vaille valmis ja Kevätpuutarha-messuja varten olen tehnyt ostoslistan. Esittelen ostoksia ja ideoita tarkemmin kevään mittaan.

Lumi saisi todellakin sulaa. Valmiina ollaan.


P.S. Anoppi on innokas ja kokenut kotipuutarhuri. Hän tutustui alkuvuodesta suunnitelmiini ja suhtautui niihin hyväksyvästi. Mainitsin tästä miehelle, kun esittelin ideoitani hänelle. Tavanomaisten "Mietitään nyt vielä" -kommenttien sijasta kaikki ideani menivät nk. aivan heittämällä läpi. :)

2 kommenttia:

  1. Hehe! :-D Siinäpä oiva keino saada ajatukset markkinoitua, enpä ollut tullut ajatelleeksi!
    Piha on vähän sellainen asia, ettei se kumminkaan yhdessä kesässä valmistu, kun kesällä on niin paljon muutakin puuhaa. Niin että ei stressiä. Mutta jostakin on aina aloitettava (sitäpaitsi olethan jo aloittanut, teillähän on pihassa vaikka mitä jo).

    VastaaPoista
  2. En minäkään suunnitellut tuollaista mainoskikkaa, mutta hyvin toimi. Tai sitten ne suunnitelmat ovat vain niin hyviä!

    Ei tässä ole stressiä muuta kuin että milloin tonne pihalle pääsee möyrimään! Tänään olisi kyllä päässyt, mutta lumitöihin, se nyt ei kuitenkaan ole ihan sama asia. ;)

    VastaaPoista