sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kevätkissoja


Meidän piha ja koko lähiseutu ovat vielä niin lumen vallassa, että tänään ulkoillessa häikäisi, vaikka sää olikin pilvinen. Keskellä peltoa lumen seasta erottui äkkiä jotain muuta valkoista. Kyllä kevät tulee, pajunkissat ovat täällä!

10 kommenttia:

 1. Pajunkissat tuovat kevään naapurustoon?

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuovat, ihan hetkessä. Varmasti! :)

  VastaaPoista
 3. Minä kävin nuuskimassa ojanvarren pajut, eikä minulla vaan mitään kissoja siellä ole! Kissat ovat sohvalla ;-) Niin että vaikka on pioninnuppu, niin ei välttämättä pajunkissoja. NII.

  VastaaPoista
 4. Meillä kissat on majassa ja ojassa. :) Majakissat ovat tietysti tärkeimpiä, mutta kyllä nuo pajuisetkin ilahduttivat!

  VastaaPoista
 5. Hei, no niin. Hyvä kun mainitsit Shakespearen. Nimittäin sellainen ruusu on kuin 'William Shakespeare'. Tee haku googlessa Rosa William Shakespeare niin näet upeita kukkia! Se on nk. David Austin -ruusu, jotka on ehkä himpun talvenarkoja Suomessa. Tein viime kesänä kokeen ja istutin kaksi (ettei vain toinen olisi juuri tuo - tarkistaa, ei. Mulla on 'L.D.Braithwaite' (ties vaikka sekin olisi joku kirjailija? Mulla ei ole hajua kuka ko. tyyppi on) ja 'The Pilgrim'). Ne pitää istuttaa hyvin syvään niin kuin kärhötkin, juurenniska 20 cm mullan alle.
  Sitten ajatukseni siirtyi Vita Sackville-Westin Sissinghurstiin, ja löysin palsamipoppeli 'Vita Sackville Westin' ja rantakukka 'Lady Sackvillen'. No joo, siinä jotain...

  VastaaPoista
 6. Siis tää kommentti oikeastaa kuului edelliselle postauksellesi, sori!

  VastaaPoista
 7. No niin, kyllä mäkin jotain tiedän! Tein nimittäin myös Shakespeare-haun, koska ajatuksissa oli, että sellainen ruusu on. Ei vaan löytynyt sieltä, mistä etsin... Tänään aamulla ajattelin, että iriksiähän vois olla Iris rukan kunniaksi. Ja olen jo hankkinut näkinkenkien silikonimuotteja kesäksi, että saan betoninäkinkenkiä kukkapenkin ympärille. Kun muumimammallakin on näkinkenkiä kukkapenkkien ympärillä... Se nyt ei oo kirjallinen kasvi, mutta silti kirjallinen puutarhaidea!

  VastaaPoista
 8. Kirjallinen kukkapenkki - ihana idea! Patjarikkoa on lajike 'Peter Pan'.

  VastaaPoista
 9. Niin, ja joo: kotimainen pensasruusu 'Tove Jansson' on vastikään saatu markkinoille!

  VastaaPoista
 10. Peter Pan ja TOVE JANSSON. Siis suosikkini ja idolini Tove Jansson. Ja ihana Peter Pan. Kiitos kommenteista, puutarhasuunnitelmat menevät nyt uusiksi! :)

  VastaaPoista