lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kaunista Kaisaniemestä


Vielä kuvasatoa Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta, tällä kertaa "peruskokoelman" puolelta. Kuvia olisi enemmänkin, mutta säästän ne myöhempiin postauksiin (eikä koko kuvakokoelma taida kiinnostaa muita kuin itseäni).

Puutarhassa saattoi bongata lintujakin! Ainakin tämä kukka on ihan pelottavan rääkylinnun näköinen.
 Sen kaverit eivät olleet yhtä hurjia, mutta eivät mielestäni kovin viehättäviäkään.
Nämä "pimpulat" eivät näytä kuvassa mitenkään kauheilta, mutta luonnossa ne olivat minun ja ystäväni mielestä aika epäilyttäviä, etenkin kun niiden alta piti kulkea.
 Tällä kasvilla oli erikoiset pienet "suojalehdykät".

Vesikasvien osasto oli todella hieno. Peilityyni vesi näytti upealta, kun kasvihuone peilautui sinne. Sanoin tästä rusolehdestä, että jonkun korutaiteilijan tulisi tulla ja ottaa siitä mallia!

 Tämä kukka (sama kuin yläkuvassa) oli merkillisen kaunis.
Silti olen niiden pienten vaatimattomien - tai jos vaikka suurtenkin, niin tavallisimpien kasvien kannalla. Meidän terassin lumikinos on kutistunut tänään huomattavasti, pian nähdään tavallisia kasveja ja ULKONA!

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Siitä on liian pitkä aika kun on viimeeksi tullut käytyä kasvitieteellisessä, pitääpä ottaa oikein asiaksi, kun sinne päin seuraavan kerran matkaan!

  VastaaPoista
 2. Tuo punainen on joku kärsimyskukka, siis passionhedelmän sukulainen, joku Passiflora-laji. Ihana! Pidän niistä oikein Suuresti ja ihmettelenkin, kun en tuota huomannut, vaikka samana päivänä kävin kuin sinä. Nuohosin kyllä kaikki huoneet läpi, mutta onhan siellä paljon katsottavaa - ja muitakin kävijöitä pitää väistellä, niin voi jotain jäädä huomaamatta. Ihanat kuvat, kiitos! Minäkin vietin tovin ihaillen noita kelluvia lehtiä.

  VastaaPoista
 3. Maikki, kannattaa suunnata kasvitieteelliseen, joko tuonne Kaisaniemeen tai muualle. Haaveilen meneväni joskus tuonne tai esim. (kesäaikaan) Kumpulaan itsekseni päiväretkelle, olisi varmasti rentouttavaa.

  Saila, kiitos kukkainfosta! Olen varma, että minultakin jäi vaikka mitä huomaamatta, kun siellä oli Ihan Kaikkea. Melkein minkään kasvin nimi ei siinä ihastelussa ja huoneesta toiseen juoksentelussa jäänyt mieleen. No, uusintakäynnille...

  Kiitos kuvakehuista molemmille! :)

  VastaaPoista
 4. Siis muistakaakin nauttia kaikkien meidän satojen kilometrien päässä Helsingistä asuvien puolesta. Teillä on ja siellä tapahtuu niin paljon sellaista, mitä olisi ihana päästä näkemään ja kokemaan. Usein. Hetken mielijohteesta.

  Terveisiä siis täältä kaukaa! Luen innolla uutisia sieltä kaukka.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, kiitos mukavasta kommentista. :) Kiva, että tällaiset "paikallisuutiset" kiinnostavat. Harmittavan vähän tulee käytyä missään, mutta aina kun käy, tulee innostunut ja ihan sellainen kiitollinenkin olo, että tosiaan voi hetken mielijohteesta vaikka piipahtaa tropiikissa (eli kasvitieteellisessä).

  VastaaPoista