sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevätpuutarha-messuilla

Vietin perjantaina muutaman tunnin Helsingin Messukeskuksessa Kevätpuutarha-messuilla. Olin ajatellut mennä messuilemaan tänäänkin, etenkin jos messuilla olisi ollut jotain miehellekin näytettävää.

Ei siellä ollut, eikä sinne mennä tänään. Liekö kyse siitä, että olen käynyt ko. messuilla monena peräkkäisenä vuonna, mutta jotenkin en löytänyt sieltä mitään erityisen kiinnostavaa tänä vuonna. En ostanut mitään, mutta napsin joitakin valokuvia ja keräsin pinon esitteitä. Esitteissä keskityin erityisesti pihanrakennustuotteisiin. Messuilla oli pari minulle ennestään tuntematonta pihakivien nettikauppaa, ja niiden yhteystiedot kiinnostavat aina. Lisäksi haalin siemenluetteloita, ikään kuin niitä ei jo olisi ollut pinokaupalla kotona.

Messuosastoista suosikkini oli Puutarha Tahvosten osasto. Siellä oli ihanaa runsautta ja oikean puutarhan tuntua.
 Muuten mallipuutarhat eivät oikein iskeneet. Liian säntillistä ja liian lasimurskaista.
Säntillisyyden sijasta olen viime vuosina alkanut mieltyä enemmän kaareviin muotoihin. Ne tuntuvat rennommilta ja luonnollisemmilta pihamaalle.
 Itämainen puurtarha.
Tässä mallipuutarhassa huomioni kiinnittyi ensin saniaisiin, mutta sitten piti mennä kurkkaamaan, mitä harmaata niiden takana kökkii.
Vähän kuin meidän kissat! Heillä on usein tällainen ilme, kun pitäisi lähteä ulkoa sisälle. Miksei huhtikuusta lokakuulle voisi asua ulkona?
Erikoisinta messuantia edusti opiskelijoiden parvekesuunnittelukilpailussa esillä ollut goottiparveke. Se mahtaisi kerätä ohikulkijoiden katseita!
 Toisella kisaparvekkeella oli söpöt sandaalit.
Jonain vuonna muistan nähneeni messuilla suihkulähteitä ja mm. kivisen nuotiopaikan. Nyt tämä oli suunnilleen "monimutkaisinta" messuantia. Tahdon hienot messuosastot takaisin!

5 kommenttia:

 1. Hyvä, sulla on kuva noista kukkatehveleista :-)
  Hah, mainio tuo teidän-kissat-jotka-joutuvat-sisälle :-D
  Tahvosten osasto oli minustakin houkutteleva ja runsas.

  VastaaPoista
 2. Höh, -tohveleista piti sanomani. Ja oli siellä sisusta-puolella Hobboks. Mutta jos asuu pääkaupunkiseudulla niin suurempi valikoima heillä on myymälässä. Esim. miniaiheisia kirjoja heillä ei ollut messuilla mukana lainkaan.

  VastaaPoista
 3. Kas! Saila vinkkasi, että tohvelit ovat päässeet tännekin! Niin myös Naukulaan :) Täällä tuli vallaton parvekkeensisustamisinto....Mutta tarvitaan maalia ja sitä ei ole, sekä lämpimämmät ilmat. Nyt sitten tiedetään myös se, miltä Cisu ja Toto näyttävät kun on sisälle menon aika :D !

  VastaaPoista
 4. Naukulan Mamma, tuleeko teillekin goottiparveke? Paitsi tohvelisankarille tietenkin myös parveketossut?

  Eilen aamulla en vielä tiennyt, mistä puhun. Iltaan mennessä ulkoilma-addiktit eli Cisu ja Toto alkoivat näyttää noilta patsailta jo sisällä ollessankin: ulos on päästävä ja HETI!

  VastaaPoista
 5. Ulkoilmaelämä on meidänkin kollipojan suosikki, viime viikolla jätkän sai houkuttelemalla houkutella rannasta takaisin sisälle.

  Tuossa goottipuutarhassa minua ihastutti värimaailma, punainen on ikuinen kestosuosikkini.

  VastaaPoista