maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kukkakausi alkoi!

Oi, miten ihana pääsiäisviikonloppu! Lumi suli vihdoin (pienellä avustuksella) pihalta ja kaikki päivät kuluivatkin puutarhatöissä. Tai lähinnä puutarhatöissä: Lisäksi kävin pitkästä aikaa pyöräilemässä ja päätin, että pyöräilen tästä lähin aina ja kaikkialle. Lisäksi kävi kolme kertaa vieraita, maalasin ulkokalusteita ja keittiön sisustaminen edistyi, mutta päähuomion vei kuitenkin se, että oli lämmintä ja kaunista saattoi olla hellevaatteissa pihalla.


Pakko se on uskoa, että talvi on taas päihitetty: syreenin juurella kukkii jo valkovuokko.


Meidän pihan eka kukka oli kuitenkin tänä vuonna tällainen. Ehdin napata siitä kuvan torstaina - perjantaina joku oli jo käynyt syömässä sen. On se hyvä, että me ihmiset näemme vaivaa, jotta pupuilla ja peuroilla olisi monipuolinen ruokavalio.


Syreenin juurella kukkii pian muutakin.


Mutta kauheasti pihalla ei vielä erotu uutta kasvua, paitsi läheltä katsottuna. Pihatyötkin olivat pikemminkin kunnostavia kuin uudistavia. Siistittiin ruusupuskan alusia, möyhittiin varovaisesti kukkapenkkejä, tänään leikkasin alas suuren lumimarjapensaan. Pensaan kato oli ainoa konkreettiselta tuntunut toimenpide, vaikka kökinkin joka päivä tuntikausia pihalla: sen sentään huomaa, kun maisemasta katoaa jättipuska. Muuten tuntui, ettei aherrus näkynyt missään. Olisi kauheasti huvittanut jo laittaa kaikkea uutta kasvamaan, mutta on  kuitenkin vielä huhtikuun loppu... Ystävän tuomat yrtitkin jäivät vielä sisätiloihin, ja pihan somistaminen oli lähinnä sitä, että uudistushimossani kävin siirtelemässä kiviä ympäriinsä.


Kävin myös juttelemassa naapurin kanssa ja kerroin, millaista uutta oleskelu- ja istutusaluetta olemme kaavailleet pihallemme. Kaivuu-, -rakennus ja -istutustyöt alkavat toukokuussa. Jännittävää! 

4 kommenttia:

 1. Jännää! Naapurilla ei voi olla mitään teidän erinomaisia, ympäristöä kaunistavia suunnitelmia vastaan! Nuo tulppaanit näyttävät aivan ihanilta, tuossa syreenin alla. Näyttää nupussa ihan tasan samalta kuin minun parvekkeella kukkinut villitulppaani bifloriformis, ja todella samantapainen tuon turkestanican pitäisi ollakin, käsitykseni mukaan, ehkä vain ihan vähän isompi. Eläköön kevät!

  VastaaPoista
 2. Ei ollut naapurilla mitään vastaan, päinvastoin. Naapuri myös mietti, pitäisikö heille laittaa samantapaisia istutuksia kuin meillä on jo nyt olohuoneen ikkunan alla. Olen ylpeä, tähän on päästy, että joku haluaa matkia minun puutarhaani, heh.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan keväistä! :) Ihanan pyöreä tuo kivi.

  Oli muuten todella vaikea pukeutua, kun aivot eivät meinanneet millään uskoa, että t-paidalla tarkenee. :D

  VastaaPoista
 4. Pyöreä kivi löytyi yhtäkkiä nurmikolta! Mistä lie pyörähtänyt. :)

  Mullakin oli aluksi ihan liikaa vaatteita ulkona, mutta eilen olin jo hihatttomassa + sandaaleissa. Oli hassua kulkea siinä asussa lumikinoksen ohi. Monitoimivuodenaika!

  VastaaPoista