tiistai 26. huhtikuuta 2011

Maalilla on väliä


Esimerkki siskoyhteistyöstä: yksi sisko antaa vanhat, valkoiset, homepilkkuiset ulkokalusteensa kierrätykseen. Toinen sisko maalaa ne. Kolmas sisko saa ne parvekkeelleen.

Minä olin tuo maalari, eivätkä kalusteet ole vielä päätyneet siskon parvekkeelle vaan ovat hujan hajan meidän pihalla. Oli kiva maalata, vaikka tällä hetkellä olenkin töissä toinen käsivarsi turkoosina!

Odotan hyvin kiinnostuneena, miten kalusteet selviävät lasittamattomalla parvekkeella. Olin mukana maaliostoksilla ja pätevän tuntuinen myyjä neuvoi, että ulkokalusteet kannattaa maalata ikkunamaalilla: se kestää tuulta, sadetta ja liikuttelua, ikkunanpokia ei maalata joka vuosi.

Olemme luovaa ja villiä sukua, sillä maalin sävyksi valikoitui vuosi sitten varastoa maalatessa naurattanut Tikkurilan turkoosi, joka sopii luovalle seikkailijalle.

4 kommenttia:

 1. Olettepa hurjia! Minusta tuo on ihana väri, juuri tuollaisia väripilkkuja parvekkeet kaipaavat, eikä mitään puunväriä.
  Ikkunamaali, tosiaan! Olen itse maalannut ulkokalusteita ja parvekkeen puulattiaa samalla maalilla kuin taloakin (ja ikkunanpokia): vanhanajan pellavaöljymaalilla. Sekin tuntuu kestävän, ja kestää lisäksi vettäkin, toisaalta myös hengittää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, pellavaöljymaali on hyvä tieto sekin! Ei sitä koskaan tiedä, mitä maalaa seuraavaksi, maalaaminen on niin kivaa!
  Ja tosiaan: miksi pihakalusteet ovat vain puisia, valkoisia tai yök yök vihreää muovia?

  VastaaPoista
 3. Niinpä! Minä ainakin aion maalata kaikkia pihakalusteitani sinisen/harmaan/turkoosin eri sävyillä. Kävin nimittäin muutama vuosi sitten erään englantilaisnaisen luona Cognacin lähellä, ja hänellä oli mitä kaunein piha: aita oli pehmeän turkoosi, puiset penkit tummemman siniharmaita, pienet metallikalusteet hieman kirkkaamman värisiä, jokin muu taas vähän vihreämpää... ja kaikki sointui valtavan hyvin yhteen ja kasveihin! Sain oikein inspiksen.
  Pellavaöljymaali on tosiaan hyvä, mutta sitä pitää maalata vähintään kaksi kerrosta ja ne kuivuvat hitaasti, menee ehkä 5 päivää ennen kuin pystyy maalaamaan seuraavan phuen kerroksen. Mutta sitten se kestää kans, ja pitää puun kunnossa.

  VastaaPoista
 4. Tuo englantilainen siniharmaaturkoosi puutarha kuulostaa niin ihanalta, että kuvittelin sitä mielessäni tänään aamulla työmatkallakin! Oi, pääsisipä kurkkaamaan sinne oikeasti.

  No, on meilläkin kaksi vihreäksi maalattua pihatuolia ja kaksi mustaa penkkiä, ei ole vain puuta. Ja kesällä aion pintakäsitellä sokkelin ja terassin, ehkä niistä tulee turkooseja? ;)

  VastaaPoista