lauantai 9. huhtikuuta 2011

Se on sitten kevät!

Tänään on kylvetty vaikka mitä esikasvamaan kesäksi. On selattu puutarhalehtiä ja haaveiltu ja huokailtu. On oikeastaan tehty vuoden ekat puutarhatyötkin, kun suojasimme maasta sojottavat tulppaanin alut jäniksiltä, kauriilta ja toivon mukaan vähän kylmältäkin. Eilen olin Kevätpuutarha-messuilla ja sieltäkin riittäisi asiaa... Mutta nyt ei malta keskittyä asiaan, kun oli niin ihana ensimmäinen KEVÄTPÄIVÄ ja pitkästä, pitkästä aikaa ulkoilessakin oli mukavaa.

Tämän hakkaajasilppurin voi nähdä talvellakin, mutta eipä oltu nähty häntä koskaan työssään ihan oman kodin lähellä.

Ja miten sininen taivas, täydellinen päivä!

Kun tänään katseli ylöspäin, tuli jo melkein kesäinen olo.
Vaikkei maassakaan mitään vikaa ollut. Tämä pieni rinne on etelään ja siellä näkyi jo paljon lupaavaa: vihreitä metsämansikan lehtiä (onkohan se ikivihreä vai voiko se jo vihertää?) ja mm. kevään eka perhonen! Ja hienosti saalistava, jyrsijää heittelevä kettu, mutta senkin voi nähdä talvellakin.
Tämä oja oli vielä muutama päivä sitten lumen peittämä, mutta nyt siellä virtasi ja solisi. Kävin tarkastamassa tilanteen aamu- ja iltapäivällä, ja jo muutama tunti oli edistänyt kevättä selvästi.
Ja IIK, omalta pihalta löytyi ensin yksi tällainen pieni piippi ja sitten, kun tarkemmin katsoi, vaikka kuinka monta. Tuntui, että ne sekä lisääntyivät että kasvoivat huimasti päivän mittaan - toivottavasti se ei ollut toiveajattelua.

Oli niin lämmintä, että terassikausikin korkattiin. Kuten näkyy, meillä on silti kaikesta keväthuumasta huolimatta aika paljon lunta... Olen silti toiveikas, että ensi viikonloppuna kaikki on toisin ja voidaan vaikka telttailla omalla pihalla. ;)
Jämälumesta huolimatta: oli jo aikakin, kevät on täällä!

4 kommenttia:

 1. Oi kun hieno treassikausi! :-D
  Noi piipit kasvaa minustakin ihan kohisten, saman päivän aamupäivässä ja iltapäivässä on suuri ero!

  VastaaPoista
 2. Edistykselliseltä näyttää, mutta pessimisti luki tänään lehdestä, että alkuviikosta tulee vettä, ehkä jopa lunta! Kääk! Siis vesi ok, se vie lunta pois ja torstain sade teki varmaan oikein hyvää työtä, mutta että vielä lunta tulisi?!? Huhhuh.

  VastaaPoista
 3. Saila, sitten en ole ainoa, joka niin kuvittelee! Kaikessa Cisun 3-vuotisbilehulinassakin kävin koko ajan katsomassa piippejä ja olin ihan varma, että ne kasvoivat kirjaimellisesti silmissä. Ne kasvavat! Ja niiden kasvua varmasti edesauttaa, että tarkkailee niitä vähintäänkin ikkunan kautta n. 20 min välein.

  Sitruuna, mitä lehteä oikein tilaat? Huono lehti. :( Kauheaa, lunta. Minäkin katsoin kyllä, että jonain päivänä oli lumihiutale ja vesipisara, mutta päätin uskoa vain vesipisaraa. Lunta saa tulla vasta joulukuussa, eikä oo kiire silloinkaan! Tai sitten se sääennuste tarkoitti lumihiutaletta ja kyyneltä? Itkettää ajatuskin.

  VastaaPoista
 4. Oho, sori, piti sanoa terassikausi, mutta tuli treassikausi (sijoittunee johonkin tertiäärikauden ja liitukauden jälkeiseen aikaan kumminkin).
  Nimenomaan se auttaa, että piippejä tarkkailee. Niille saa myös jutella. Ja niiden kasvun kohinaa kuunnella, sekin auttaa :-)

  VastaaPoista