keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Terveisiä ja tuliaisia Tukholmasta


Pienelläkin matkalla on suuri virkistävä vaikutus! Parin päivän piipahdus Tukholmassa toi varsin mukavaa vaihtelua ja toimi myös hyvänä kevään aloituksena. Tukholmassa ei ollut enää lunta, ja jäätkin olivat lähdössä kovaa vauhtia. Varsinaisia kaupunkikuvia ei tullut juuri otettua, mutta tässä todistusaineistoa jäänlähdöstä ja siitä, miten kätevästi Tukholman kaupunki on hoitanut lintujen talviruokinnan.


Tuliaisiakin tuli ostettua... melko paljon ja kaikki vain itselle. ;) Tässä osa hankinnoista. Pieniä peltiämpäreitä myytiin kolmen setissä, ja hankin setin yrttiviljelyä varten.


Ämpäristä kurkkasivat tässä kuvassa paremmin näkyvät yrttisakset. Niiden mukana tuli siemenpussi. Ja jotta kaikki olisi kunnossa viljelyksiä varten, ostin myös taimitikkuja (ämpäreitä, saksia tai tikkuja ei tietenkään saa Suomesta...)


Värittömyydestään huolimatta myös nämä lintukoukut ovat keväisiä ja iloisia. Saa nähdä, pääsevätkö linnut keittiöön, makkariin vai kylppäriin.


Söpö taloavaimenperä tarttui mukaan puolihuomaamatta... Kirjainleimasinsetti oli pakko hankkia, sehän on minulle hyvin tarpeellinen kirjoittajan työkalu.


Aion kyllä laittaa sen esille näin, leimasinpuoli ylöspäin. Leimasinsetti on hauska jo nyt, mutta kunhan saan joskus oman työpisteen kotiin, siitä tulee täydellinen piste iin päälle tuohon pisteeseen.


Mm. leimasimet ja peltipurkit ovat Granitista. Miksei sitä ole Suomessa? Tahtoo peltitörppöjä, kaikkialle ja joka koossa!

4 kommenttia:

 1. Oo, mahtavan keväistä! Miksei täältä lähdeä jäät jo?

  Todella hyviä ostoksia, mukavan keväistä. :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi tänne oli sentään tullut aavistuksen kesäisempää parin päivän aikana, muuten ois voinut itku päästä lentokentällä. ;)

  Jotenkin automaattisesti mukaan tarttui vain (yhtä kaulaliinaa lukuun ottamatta) keväisiä ja rentoja juttuja, ehkä niillä voi siivittää kevään tuloa? Toivotaan ainakin.

  VastaaPoista
 3. Tuota.. Oikeinko tosissasi väität, etteivät pojat saaneet tuliaisia? Vai ehkä nuo kauniit taulut olivat heille?

  VastaaPoista
 4. Kissapojat tutkivat kyllä kaikki tuliaiset ja Cisu yritti anastaa toisen lintukoukun. Tauluista kissat eivät onneksi olleet kiinnostuneet... Ja miehelle mitä ystävällisimmin tarjosin yrttisaksia tuliaislahjaksi, mutta hän ei huolinut. ;)

  VastaaPoista