tiistai 19. huhtikuuta 2011

Vain ulkokäyttöön

En ole koskaan ollut erityisen suuri leikkokukkien enkä esim. kukka-asetelmien ystävä. Sen jälkeen, kun muutimme pellolle metsänreunaan, olen kai ostanut neljä kertaa kukkia kotiin. Tuntuu hullulta tuoda kukkia luonnon keskelle, talvellakin.

Muutama viikko sitten olohuone kuitenkin kukki hetken ajan narsisseja ja tulppaaneja. Ensin oli hauska seurata nuppujen aukeamista, mutta pian huomasin, että minä ja narssissit emme sovi samaan taloon: lueskelin yhden illan narsissin tuoksussa ja niiskutin sen jälkeen kaksi päivää allergialääkkeistä huolimatta.


Narsissi säi lähtöpassit ulos. Se oli hyvä ratkaisu, sillä siellä se kukkii edelleen ja myös monet hyönteiset ovat iloinneet siitä.
Sisätiloissa pysytellyt tulppaani ei ole yhtä hyvävointinen. Aion kierrättää sen sipulit kukkapenkkiin ja katsoa, josko niistä kehittyy jotain ensi keväänä.

Tästä lähtien meillä katsellaan kukkia vain pihalla tai kuvissa. Tulee kissoillekin vähemmän mullansörkkimiskohteita.

3 kommenttia:

 1. Perunanarsississa on todella voimakas makea tuoksu, vähän liikaa, kuten hyasintitkin sisätiloissa.
  Nyt Hollannissa kävin Keukenhofin puistossa, jossa on miljoona tsiljoona sipulikukkaa. Se on sipulintuottajien vuotuinen uutuusshow. Ihan hieno, mutta joissakin kohdissa kun odotin, että väentungos hellittäisi että saisin kuvan napattua, oli vieressä tuhansittain hyasintteja. Uhhh... päätä alkoi särkeä. Ja ne olivat juuri ne pitkät hetket, kun joku tökötti paikallaan keskellä haluamaani kuvaa neonkeltaisissa pyöräilytamineissa tms :-D

  VastaaPoista
 2. Mulla kans siirtyi perunanarsissi pihalle kukkimaan jo parisen viikkoa sitten. En myöskään kestä lakastuvien tulppaanien hajua, mutta siitä huolimatta tykkään että kotona olisi aina tuoreita kukkia. Kesäaikaan luonnosta tai omasta pihasta ja talvella kaupasta kotoisin.

  VastaaPoista
 3. Minusta perunanarsissin tuoksu on hyvä, vaikken sitä näemmä siedäkään, mutta hyasintista alkaa särkeä pää jo ajatuksesta. Ennen, kun olin vielä nykyistä allergisempi, mulla oli aina pää kipeä joulunaikaan, kun joka puolella oli nk. hajusinttejä kiusaamassa.

  Elämäni matkat, minä en niin piittaa kaupan kukista, mutta toisin mielelläni esim. oksia ja varpua pihalta/metsästä kotiin. Meillä on kuitenkin tavattu parikin kertaa oksanpätkää kakova kissa, joten luonnon koristeet saavat nykyisin jäädä sinnen luontoon. :)

  VastaaPoista