torstai 7. huhtikuuta 2011

Vihreää, vihreää!

Näissä kuvissa nyt ei ole mitään katsomista, eivätkä ole kovin kauniitakaan... Mutta totta se on: meidän pihan kivikkomaalta on sulanut lumi ja sen alta on paljastunut jo vähän vihreää. Vihreää!


Edessä on jännittävä kevät: nouseeko tuolta vielä havujen peittämältä alueelta mitään ja jos nousee, tunnistanko a) oikeat kasvit rikkaruohoista, b) sen, mitä oikeita kasveja sieltä nousee. Onneksi tein syksyllä muistiinpanoja.

4 kommenttia:

 1. Ihanan vihreää! Kyllä toi lumi suojaa hyvin kasveja, kun nuokin on säilyneet vihreinä läpi talven. :) Toivottavasti silti sulaisi jo pois.

  Olemme muuten seuranneet aktiivisesti lumen syvyyttä Kumpulassa Ilmatieteenlaitoksen sivuilta. Lumen määrä on laskenut 13 cm kolmessa vuorokaudessa, eli jos sama tahti jatkuu, loppuu lumi viikossa! Jee!

  VastaaPoista
 2. 13 cm! Ja enää viikko lunta!? Kiitos loistavasta uutisesta! Luulen, että meillä levitellään lumikinoksia viikonloppuna pihan "sulamispaikkoihin" eli autetaan kevättä. Tai mies on jo auttanutkin, mutta minulla on takanani kovin laiska lumityötalvi tänä vuonna.Jonkuhan on silitettävä kissojakin. ;)

  VastaaPoista
 3. Jee, jee, jeee (Delilah sävelellä ja Tom Jonesin rintaäänellä)!!!
  Nuohan ovat just kauneimpia kuvia mitä kuvitella saattaa (kissakuvien jälkeen) tähän aikaan vuodesta. Aivan mahtavaa. Jos haluut, voin tulla kasvintunnistusretkelle teidän pihalle tässä joku päivä. J amuista, että jotkut kasvit nousee maasta hirveän hitaasti, esim. kuunliljat - niistä ei näy mitään vielä pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 4. Saila, kuunliljoista ei tosiaan näy mitään vielä pitkään aikaan, silä edes niiden vieressä kasvavista pienistä havuista ei vielä näy vilaustakaan. Eli vielä ei ole kasvitunnistusaika, mutta kunhan se koittaa, saat toki tulla. Nyt pihalla voidaan tunnistaa lumen alle hautautuneet syreeni ja lumimarja, mehitähtiä sekä vähän mäkimeiramia. Ai niin, yksi maksaruohokin on ihmisten ilmoilla! Mutta jos tätä vauhtia jatkuu, pian on muutakin!

  VastaaPoista