perjantai 27. toukokuuta 2011

Kapteenin pöydässä


Eräs jokakeväinen homma on nyt hoidettu: ulkokalusteet on pesty ja öljytty. 

Pari vuotta sitten öljysin pöydän vahingossa kalusteöljyn sijasta tiikille tarkoitetulla laivaöljyllä. Pinnasta tuli niin hyvä, että siitä lähtien laivaöljyä on käytetty tarkoituksellisesti ja koko kalustoon. Meillä ei näy merta mailla halmeilla, mutta pihakalusto on kuin kapteenilla konsanaan.

Muuten terassilla ei ole vielä mitään kesäsomistuksia, paitsi kattoon ripustetut koristelinnunpöntöt. 


Ei niitä somistuksia ehdittäisi ihaillakaan, eikä noilla tuoleillakaan tule varmaan kauheasti istuskeltua lähiaikoina. Kirjoittelin juuri kissablogin puolella, että nyt meillä on vihdoin tuhansien kilojen liuske- ja muurikivierä pihalla ja edessä on siis todella työteliäitä aikoja. Toivon, että uusi muurikivillä reunustettu istutusalue on valmis vielä tämän kasvukauden aikana!

Toivon myös, että kykenen kirjoittamaan vielä maankaivuu- ja kivenraahausviikonlopun jälkeen. Viime vuoden sokkelikiviurakasta muistan lähinnä sen, että kivipäivän päätteeksi ryömin viime voimillani sisälle, söin makkaraa suoraan paketista, nostin jomottavat jalat seinälle - ja heräsin aamulla. Me omakotiasukkaat osaamme nauttia kesästä.

2 kommenttia:

  1. :-D Jotenkin tutulta kuulostaa! Tsemppiä hommiin ja muistakaa, että kilpikonnakin tuli lopulta maaliin, ja ehti ehkä ihailla maisemiakin matkalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempistä. :) Ainakin tällä hetkellä olo on kilpikonnamaisen hidas. Sormet ovat turvonneet ja koko kropan on vallannut raukeus. Onneksi pääsee huomenna töihin lepäämään!

    Ja juu, uskon että kuulostaa tutulta!

    VastaaPoista