tiistai 31. toukokuuta 2011

Kissa kiipesi seinälle



...tai yrittää ainakin. Tilasin Extrafilmiltä peräti 90 x 120 cm:n kokoisen canvastaulun itse kuvaamastani kissantassukuvasta. Taulu oli yllätyslahja miehelle ja kyllä hän hämmästyikin, mutta onneksi positiivisesti. Vaikka paremman kuvaajan ja kameran avulla olisi saatu kenties hienompi tassutaulu, niin oli kuulemma hyvä, että siinä on meidän kissat ja olen ottanut kuvan itse. Taulu on kyllä luonnossa yllättävän hieno (hienompi kuin tuossa kuvassa), vaikka itse sanonkin. Se on tarkoitus laittaa yläkertaan tässä lähiaikoina (ehkä noin miljoonan seinälle kiinnittämistä odottavan taulun kanssa).

Tassumallit eivät ole onneksi olleet kiinnostuneita taulusta, joten se on saanut olla rauhassa olkkarin lattialla. Kuvassa näkyy myös osa Hannu Palosuon maalausta, jonka hankimme viisi vuotta sitten häälahjaksi saaduilla rahoilla. Tuolloin olimme vastikään muuttaneet tänne suureen ja aika tyhjään taloon ja päätimme, että ostamme aina hääpäivänä taidetta. No, ekana vuosipäivänä muistettiin ostaa, romantiikka ja traditiot eivät ole meidän perheen vahvinta aluetta... Nyt sitten päätin tempaista, kun kerran näiden vuosien aikana meille oli ilmestynyt pari karvakaveriakin. Minua ei kauheasti haittaisi, jos jonain hääpäivänä olisi syytä kissanpentutauluun, aasitauluun tai lammastauluun!

7 kommenttia:

 1. Hieno idea ja toteutus! Ja ihana ajatus ostaa/tehdä taidetta hääpäivinä :)

  VastaaPoista
 2. S, kiitoksia! :) Minustakin taulupäivä kerran vuodessa on hyvä idea, mutta tosiaan toteutus on ollut hieman laiskahkoa (vaikkakin muilla verukkeilla onkin tullut haalittua kaikenlaista seinillekin)... Eräänä vuonna kyllä taiteeksi korotettiin eräs yksittäin kivi, joka lähti mukaan kivimyymälästä. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno! Minäkin olen teettänyt tauluja omista kuvista ja pidän niiden persoonallisuudesta sisutuksessa. Likat eivät kyllä vielä ole päässeet kanvaasitauluksi asti. Pitäiskös...

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ja taulu näyttää todella hienolta! Nuo tassut ovat niin vastustamattomasti tuossa vastakkain...
  Kanvas voisi olla kissalle houkutteleva kohde kokeilla kynsiä, luulen, että ainakin Musti pitäisi pienen luvattoman testingin aika äkkiä.
  Teillä voisi myös olla pupu-, kauris- tai fasaanitaulu!

  VastaaPoista
 5. Naukulan Mamma, kiitos! Ei muuta kuin likkoja kuvaamaan ja seinille ripustelemaan (siis kuvia!). :)

  Saila, taulun kangas on hyvin sileäpintaista, minkä arvelenkin olevan sen pelastus. Olen pari kertaa nähnyt jonkun hiippailevan taulun takaa, mutta muuten sitä ei ole edes nuuhkittu. Ihmeellistä hyväkäytöksisyyttä, mutta ehkä kissat kunnioittavat taulua, jossa ovat sentään itse malleina!

  Hmmm, otin eilen juuri kuvan fasaanista, joka on yllättäen parin vuoden poissaolon jälkeen saapunut taas maillemme. En taida kuitenkaan tehdä siitä heti taulua. Kauristaulun tekisin heti jos pääsisin kuvaamaan lähietäisyydelle, mutta turha toivo. Pitäisi kai naamioitua maksaruohoksi, että se onnistuisi...

  VastaaPoista
 6. Makee tassutaulu! Kossijen tassut on kivoja, mä niitä myös kuvailen kolmikoltani.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, elämäni matkat! Näytin taulun kuvaa valokuvaajatutulle ja hän oli sitä mieltä, että pelkät tassut tai vaikka hännänpää oon kiinnostavampi aihe kuin koko kissa.

  VastaaPoista