sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Koivuisia juttujaJos viimeksi oli vain punaisia hetkiä, niin tämä on sitten ollut koivuviikonloppu.

Pihahommien lomassa on nautittu koivunmahlaa! Toisin kuin eräät muut bloggarit, meillä tuota terveysjuomaa ei valutettu itse suoraan puusta, vaan ostettiin Eat & Joy Maatilatorilta. Mahlan terveysvaikutuksien ja silkan uteliaisuuden lisäksi ostopäätökseen vaikutti kaunis pullo (josta en saanut kaunista kuvaa), sille löytyy jatkokäyttöäkin. Kyseinen, raikas ja hyvä,  juoma on nimeltään Nordic Koivu, ja siitä löytyy lisätietoa täältä. Yleistä tietoa ja kotitekoisen mahlajuoman ohje taas löytyy täältä.

Mahla maistui siis raikkaalta ja sopisi ihan jano- tai ruokajuomaksikin, joskaan sitä ei suositella ainakaan aluksi nautittavan kovin suuria määriä. Itseäni jännitti saanko siitepölyallergikkona siitä oireita, vaikken juuri koivulle allerginen olekaan. Aluksi en saaanut, mutta nyt aamulla silmäni olivat vetiset ja punoittavat kuin koivuallergikolla konsanaan.

Joillekin koivuille on käynyt huonosti. Ne ovat joutuneet naapurin traktorin raahaamiksi ja pötköttelevät melkein meidän pihalla. Piti napata niistäkin kuva, sillä kiitos tulevan uuden asuinalueen, täällä ei enää vuoden päästä ehkä riehuta moottorisahan ja traktorin kanssa.

Onneksi koivunlehdet puhkeavat varmasti ensi keväänäkin! Olen katsellut niitä kovasti viime päivinä.

Ensinnäkin ne ovat niin kauniita ja ehkä keväisintä maailmassa.

 Toiseksi olen viime päivinä törmännyt mm. koivugraavatun kalan sekä koivunlehtishampoon ohjeeseen. Molemmat ovat jääneet kutkuttamaan mieltä: tuota pitäisi kokeilla.
Aionkin siis käydä keräämässä nuoria koivunlehtiä ja pistää niitä pakkaseenkin tulevia ruoka- ja muita kokeiluja varten.
Äitienpäivän kunniaksi pari yksinäistä valkovuokkoa on eksynyt terrasille kukkimaan. Hyvää äitienpäiväsunnuntaita kaikille, myös kissojen ja muiden eläinten mammoille. ;)

4 kommenttia:

 1. Hyvää äitienpäivää myös Cisun ja Toton äidille!
  Arvaa mitä: juuri sinun blogiasi avatessa näin silmäkulmastani tutun mustan syöksylennon kohti taloni räystästä... kesän ensimmäinen pääsky! Niillä on pesä räystään alla, ja keittiön ikkunasta niitä voi seurata kun lentelevät taidokkaasti. En oikein ymmärrä ihmisiä jotka eivät halua linnunpesiä seinilleen, ei sitä kakkaa nyt niin kauheasti niistä tule ainakaan siihen seinään.
  Täällä ei vieläkään ole koivuissa lehtiä, kun mereltä puhaltava tuuli on niin kylmä, mutta maan tasalla tapahtuu vaikka mitä, ja nyt ilmassakin!

  VastaaPoista
 2. Samoin hyvää kissamammanpäivää! ;)

  Pääskysiä! Oi ihanuutta! Ne ovat kesän merkki ja muutenkin suloisia. Meillä tosin mökillä on niistä vähän riesaakin, kun pesivät meren päälle rantakalliolle rakennetun saunan räystään alla. Kun ihmiset yrittävät mennä uimaan, ilma on sakeana paniikkissa singahtelevia ja kiljahtelevia pääskyjä. Ja sitä kakkaa on saunanportaat ja kaikki kaiteet täynnä. Viime vuonna uintiportaiden kohdalle saunan räystään alle yritettiin tehdä pesimiseste, mutta ei se toiminut, pääskyt löysivät kyllä tavan pesiä minne haluavat. Se on niiden sauna, ne ovat olleet siellä aina. <3

  Hassua, ettei saaristossa ole vielä lehtiä puissa, kun muuten lumet lähtevät sieltä ensin jne. Mutta ei meidän mökilläkään vielä viikko sitten vihertänyt, varmaan juuri viilentävän meren takia.

  VastaaPoista
 3. Kirkasta tuokin mahla! Onko tuo pullo lasia vai muovia, näyttää nimittäin kivalta! Se koivushampoo kiinnostaisi minuakin, missä sellainen ohje on?

  Löysin äsken puutarhaasi liljan, Kiki de Montparnasse...mutta miten helposti tää löytyy kaupasta, sitä en tiedä. http://davesgarden.com/guides/pf/go/25218/

  VastaaPoista
 4. S, kirkasta oli ja hyvää! Pullo on lasia.

  Koivu-nokkosshampoon ohje on täällä: http://luonnonyrtit.blogspot.com/2011/05/resepteja-luonnonyrtti-shampoo.html

  Kiitos Kiki-vinkistä, hienoa! Pitää kyllä ryhdistäytyä ja listata pian kaikki teemakasvit.

  VastaaPoista