maanantai 30. toukokuuta 2011

Kutsumaton ruokavieras

Eipä tarvitse enää ihmetellä, miksei komeamaksaruoho ole tänä keväänä ollut ollenkaan komea. Sain ikkunan läpi kuvattua todistusaineistoa, että meillä käy maksaruohoa rakastava ruokailija.

Itse asiassa ruokailijoita oli kaksi. Kun avasin ulko-oven, ne loikkasivat vain läheisen pensaan taakse piiloon ja kurkistelivat minua sieltä hyvin ilkikurisina.

Eihän se, että vieressä on monta peltoa ja yksi vaivainen kaupungin keskuspuisto, tietenkään voi näille kulinaristeille riittääkään!

6 kommenttia:

 1. Varastettu ruoka on paras ruoka! Voi hitsi! Ihmeellistä että tulppaaninne ovat saaneet olla rauhassa. Sitä mekin naapurien kanssa kiroilemme, että nuo voisivat esim. pitää ruohon lyhyenä, mutta kun ei.

  VastaaPoista
 2. Oho! Olisit vaan päästänyt Koratian pojat ulos ärhentelemään moisille, söpöille, mutta niin harmillisille....

  VastaaPoista
 3. Saila, älä kerro edes netissä, että tulppaanejakin voisi rouskuttaa, muut tuhot riittävät. :) Tai itse asiassa kyllä huomasin juuri tänään, että kasvinrouskuttaja oli iskenyt kääpiötulppaanin kimppuun. Siis sen kääpiötulppaanin, joka kasvaa rouskuttajan lyhentämän hortensian juurella...

  Naukulan Mamma, pojat ärhentelivät ikkunan takana, mutta se ei yhtään häirinnyt rouskuttajaa. Ensi kerralla pitää usuttaa heidät paistinhakuun. Kauriit ovat todella suloisia ja hienoja ja niitä on etuoikeutettua päästä seuraamaan, mutta MIKSI niiden pitää syödä istutuksia, kun kaikkea muutakin olisi tarjolla? Ikuinen mysteeri.

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis olento, vaikka niin harmillinen! Voisikohan sille/niille laittaa jotain oikein tarjolle, jotta jättäisivät kasvit rauhaan?

  VastaaPoista
 5. Maikki, etenkin kauriinvasat ja pienet metsäkauriit ovat todella kauniita, ihan oikeita bambeja, epätodellisen suloisia. :) Mutta en tiedä, voiko niitä yrittää ohjata ruokkimalla. Yhtä tai kahta ehkä voisi, mutta talvella kauriita näkee yli 10 eläimen laumoissakin. Arvatenkin ne kaikki tulisivat sitten apajille ja sotkisivat koko pihan. :D Olen joskus nähnyt, kuinka kauris kävelee tyynen rauhallisesti pihan poikki ja maistaa ihan jokaista kasvia. Ja kerran kun mies meni ulos usuttamaan kaurista omppupuun kimpusta, mussuttaja vain katsoi miestä suurilla kauniilla silmillään, omenapuunlehti suunpielestä roikkuen, että menes nyt siitä häiritsemästä mun iltapalaa.

  VastaaPoista
 6. Totta, jos ne laumoissa liikkuu.. niin ehkei ole viisasta.

  VastaaPoista