sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Protolaatikko

Tänä kesänä osa pihamme hyötykasveista tulee kasvamaan puulaatikoissa. Testilaatikko on juuri tehty.

Minä suunnittelin, mies nikkaroi ja minä vahasin. Laatikko on tukevaa tekoa ja muutenkin hyvä, mutta liian korkea. Seuraavat boksit saavat olla yhden laudan verran matalampia.

Idea on suoraan tästä kirjasta.


Kirjassa on jos mahdollista vieläkin huolettomamman oloinen, isoreikäinen ja kanaverkolla tilkitty istutuslaatikko, jossa kasvaa yrttejä sivustakin. En halunnut ihan näin ilmavaa mallia, koska meidän bokseissa ei ole tarkoitus kasvattaa "sivukasveja". Kanaverkkoakaan ei laitettu, koska lautojen raot ovat niin kapeita. Aiomme vuorata laatikot sanomalehdellä ennen mullan lisäämistä.

6 kommenttia:

 1. Jännittävää! Raportoihan sitten miten kasvit kasvavat. Näyttää tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Toivottavasti voin raportoida, että hyvin kasvaa - tai että edes, että saamme laitettua laatikoihin jotain kasveja. Kohta on elokuu ja meillä vaan väkerretään protolaatikkoa. :D

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva idea tuo laatikko! Sinäkin olet selvästi samoilla linjoilla tästä miehen osuudesta pihapuuhissa kuin minä, suunnittelu ja työnjohto pidetään itsellä ja siippa saa pakertaa :).

  VastaaPoista
 4. Susanna, mielestäni tuo on oikein hyvä ja toimiva työnjako. Mies kyllä mumisi jotain SUN laatikosta, mutta korjasin, että tämä on ihan yhteinen juttu (häneltä vain ei ehkä kysytty kauheasti, pistettiin vain töihin).

  VastaaPoista
 5. Hieno idea, raportoi ihmeessä miten kasvit viihtyivät.

  VastaaPoista
 6. Satu, kiitoksia! Vaikka en päässytkään eilen suunnitelmistani huolimatta taimiostoksille, toivon, että laatikkoon saadaan kasvamaan jotain jo tänä viikonloppuna. Ja että laatikoita saadaan lisää ;)

  VastaaPoista