tiistai 24. toukokuuta 2011

Uusi lempiväri


Jostain syystä en ole sitten lapsuuden pitänyt keltaisesta väristä, en vaatteissa, kotona enkä edes kukissa. Niinpä en aluksi ihastunut ollenkaan, kun ilmeni, että hyvin tummien ja hyvin vaaleiden tulppaanien ohella pihallemme meinaa puhjeta punakeltaisiakin tulppaaneja - kyseessä ei ollutkaan niin mustavalkoinen kukkasipulisekoitus, kun syksyllä sen ostaessani luulin.

Nyt tulppaanit ovat avanneet nuppunsa ja yllättäen juuri nuo punakeltaiset ovatkin suosikkejani. Käyn tuon tuosta katsomassa niitä ja etenkin kurkkaamasa niiden sisälle:


Valkoiset tulppaanit ovat ehkä kauneimpia, mutta eivät kiinnostavimpia.


Tummat ovat upeita, sillä ne näyttävät kirkkaassa auringonpaisteessakin lähes mustilta, niin tummanpunaisia ne ovat.Nyt olisi kiva tietää tarkemmin, mitä kukkia nuo ovat. En tiedä niistä mitään muuta kuin että joku Prismasta ostettu sipulisekoitus se oli... Pitänee mennä ensi syksynä vertailemaa kukkasipulipusseja.

7 kommenttia:

 1. Tai sitten pitää mennä Amsterdamiin katsomaan malleja...

  VastaaPoista
 2. Good point. :) Kasvintunnistusmatkalle on kyllä ihan pakko päästä, muuten meidän kukkapenkki on varmasti tuhon oma.

  VastaaPoista
 3. Sekoituksissa ei melkein ikinä kerrota lajikkeita. Ja toisaalta kun lajikkeita (tulppaanejakin) on varmaan tuhansia, on vähän vaikea sanoa. Alin näyttää kovasti 'Black Herolta'. Olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä, että valkoinen on kaunis, mutta tosiaan ylimpien kuvien kukka todella kiehtova! Sinne voisi upota. Se on salaperäinen... minulle tulevat yhden ja tuhannen, eiku toisinpäin, yön tarinat mieleen siitä.

  VastaaPoista
 4. Toistaiseksi kukaan ei ole onneksi uponnut yläkuvan kukkaan, mutta piti sitä tänään taas käydä kurkkaamassa. Tai sanoisinko, että kurkkaamassa sinne, on se niin hieno ja erikoinen. Satukukka. :)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen väriyhdistelmä noissa ylimmissä kuvissa! Minun silmääni hivelevät nuo alemmat tummat tulppaanit, vastaavia haluaisin itsellekin. Kunhan vain tietäisin minne niitä laittaa... Ikuisuusongelmani.

  VastaaPoista
 6. Upeita tulppaaneja! Minä suorastaan tarvitsen keltaista (ja oranssia) väriä keväisin. Narsisseja, tulppaaneja, orvokkeja...mitä vain. Laitan keväällä jopa keltaiset verhot keittiöön. Kesä on muiden värien aikaa, mutta syksyllä se alkaa uudestaan. Syysauringossa hehkuvat keltaiset ja oranssit kukat jotenkin korostavat syksyn ihanuutta ja toisaalta tuovat lohtua siihen haikeuteen, että kohta taas tämä ihanuus on ohi. No, näillä kymmenillä vuodet kiitävät sellaista vauhtia, että uusi kevät tulee aina nopeammin ja nopeammin. En valita.

  VastaaPoista
 7. Susanna, minustakin tummat ovat hienoja, mutta luulin, ettei meillä ole enää niille paikkoja. Nyt (jo) olen päättänyt, että hankin niitä lisää syksyllä ja tungen vähän sinne sun tänne. Sittenpä näkee, missä ne viihtyvät ja minne sopivat.

  Anonyymi, ihanan kuuloista keltaisen halua, keltainen on selvästi "voimavärisi" tms. Minäkin olen huomannut, että välillä oikein kaipaan voimakkaita värejä ja värielämyksiä, mutta keltainen ei kuulu niihin väreihin, oranssi kyllä. Ja keltaoranssit sävyt tosiaan sopivat syysaurinkoon.

  Uusi kevät kyllä tulee todella jatkuvasti. Saisi tullakin, mutta kestää sitten vähän nykyistä kauemmin. :)

  VastaaPoista