sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannusvieraita

Meille tupsahti eilen kolme kuokkavierasta. Kuvat ovat taas sitä tasoa, että käyvät pikemminkin todistusaineistoksi kuin kuvitukseen, mutta en ole vielä keksinyt, miten iltahämärän aikaa saisi pokkarilla kuvia ikkunan läpi. Ja onhan näissä hämykuvissa tietty satumainen tunnelmansa.

Ensin tuli yksi vieras, metsäläinen.


Pian se pyyhälsi pitkin pihaa ja sai toisen samanlaisen villikon seurakseen. En ole ennen nähnyt, miten kauriit leikkivät keskenään tai pukittelevat hurjasti yksinään, mutta tänä kesänä meillä on ollut aikamoisia jukuripäitä useinkin kylässä.Jukurit riehuivat hetken ja painelivat takaisin metsään.


Osasimme odottaa, että pian näkyy myös pienempi karvainen vieras. Jänis liikkuu samaan aikaan kauriiden kanssa, ja onpa kauriiden nähty jopa pakenevan yhtäkkiä pihalle sännänyttä pupusta.

Pupunen äkättiin uuden istutusalueen laidalla, ja tässä kuvassa hän teeskentelee viatonta. Tätä ennen hän piti etukäpäliään istutusalueen reunalla ja käänteli päätään kiinnostuneena: jokohan se salaatti on kasvanut...

Mielenkiintoiset eläinilmiöt eivät jää huomaamatta, kun kotona on jatkuva päivystys. Eilisiltainen riekkuminen ja salaatinhimo saivat tarkastajaan tuijottamaan ulos silmä kovana ja otsa kurtussa. Nykyään meidän ei tarvitse sanoa kuin tietyllä äänellä "Cisu!", niin Cisu on jo ikkunassa ja katselee kiihkeästi ympärilleen: jossain taas tapahtuu. Pikkuvelikissa sen sijaan ei usein huomaa mitään erikoista, vaikka hänet kannettaisiin ikkunan ääreen ja näytettäisiin, että katso nyt, kauris juoksee edestakaisin.

2 kommenttia:

  1. Ihanat villikot! Paitsi sitten kun ne ovat koristeistutuksisa tai salaattipenkissä... Jatkoa edelliseen: 'Blue Hobbit' -sinipiikkiputken löysin Espoon Plantagenista, joten kipin kapin sinne! En ole muualla juuri tuota lajiketta nähnyt, joka jää tavanomaista sinipiikkiputkea pienemmäksi.

    VastaaPoista
  2. Jee, olen huomenna menossa taimiostoksille, toivottavasti myös Plantageniin!

    Ja villikot ovat tosiaan ihastuttavia, kunhan eivät ryhdy röyhkeiksi. Olen ollut sitä mieltä, etteivät ne tule ihan talon eteen, mutta mutta... Pupun salaattitarkastuksesta päätellen ne tulevat kyllä. No, pääasia että uusi istutusalue on nyt perustettu. Tämä kesä on koeviljelyn aikaa; voi olla, että osa tuosta muuttuu ajan myötä salaattimaan sijasta kivikko- ja/tai koristeheinämaaksi.

    VastaaPoista