perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kuvataidekurssille?

Laitanpa tänne viikonlopuksi myös kyselyn kuvataidekursseista.

Kävin lapsena vuosikausia kuvataidekoulussa ja nyt (syksyllä) menisin mielelläni sellaiseen taas melkein kolmenkymmenenvuoden tauon jälkeen. Osaako kukaan vinkata kivasta kurssista/kurssipaikasta? Olen harrastanut aikuisena vain "irtokursseja", eli käynyt esim. keramiikkakursseilla, mutta olisi mahtavaa päästää kokeilemaan kaikenlaisia kuvataidetekniikoita. En kyllä edes tiedä, onko aikuisille tarkoitettuja puhtaasti harrastus- ja elämystason kuvataidekouluja olemassa.

Toissijaisesti olen kiinnostunut myös kädentaitokursseista, koska kaikenlainen askartelu ja näpertelykin kiinnostavat  - ei niinkään ompelu ja neulominen, vaan enemmänkin hyötyesineiden valmistaminen ja erilaiset kunnostus- ja entisöintitekniikat. Tässäkin haluaisin ehkä mieluummin osallistua jonkunlaiselle yleiskurssille kuin esim. käsityöpuolella pelkästään paperinaruryijykurssille tai kunnostuspuolella entisöintikurssille.

Myös vinkkejä hyvistä valokuvauskursseista otetaan vastaan. Olen ollut kerran (ennen digiaikaa) valokuvauskurssilla enkä tajunnut mitään, jäi hieman vastahakoinen olo ko. kursseja kohtaan.

Toisin sanoen etsin siis jotakin taiteelliskäytännöllistä uutta harrastusta. Kurssi saisi olla pääkaupunkiseudulla; toki jonkun aivan huippuhyvän kurssin takia voisin lähteä esim. viikonlopuksi jonnekin muuallekin.

7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Voih, samoja aatoksia mielessä.. Mäkin kävin lapsena ja nuorena kuvataidekoulun ja vielä lukion jälkeenkin olin vuoden taidelinjalla. Nyt on hurja kaipuu takasin samoihin puuhiin!

  VastaaPoista
 3. Valokuvauskurssi olisi kiva! Sellaista olen harkinnut jo tovin. Toivottavasti löydät hyvät kurssit!

  VastaaPoista
 4. Voisit käydä ikkunaentisöintikurssin ja tulla jeesaamaan mua niiden kunnostuksessa ;-)

  VastaaPoista
 5. Poikkean aiheesta. Törmäsin muutama päivä sitten Turussa Kauppilan puutarhamyymälässä koriste(purppura-)omenapuuhun nimeltä 'Kirjailija'.
  Googlaapa Malus Kirjailija. Aika kaunis! Tuollainen kyllä mahtuisi teidän pihalle.

  VastaaPoista
 6. Saila, ikkunaentisöintikurssi on yksi haaveeni! Tosin kaikki oikeasti ikkunoita entisöineet ovat sanoneet "Hullu!" kun olen siitä puhunut. Haluaisin kuitenkin joskus opiskella entisöintiä.

  Kiitos mahtavasta kasvivinkistä! Kirjailija on saatava. Mikäli peurat ja jänikset eivät tuhoaisi sitä, luulen, että kirjailijaomenapuu viihtyisi meillä paremmin kuin kynäkataja.

  VastaaPoista
 7. Hmmm, miksiköhän en vastannut Maikille ja Naukulan Mammalle? Ei ollut tarkoitus syrjiä teitä, mutta jotenkin kuvittelin vastanneeni. Sekopää...

  Maikki, hauskaa, että sinulla on samat toiveet! Toivottavasti löydämme hyvät kurssit. Minullakin oli vielä lukiossa ihan maksimimäärät kuvaamataitoa, mutta sen jälkeen olen ollut vain erilaisilla irtokursseilla, esim. savityö- ja piirustukursseilla.

  Naukulan Mamma, valokuvauskurssi olisi kyllä sekä hauska että hyödyllinen, mutta en oikein tiedä, voiko minun räpsäkamerani kanssa mennä sellaiselle. Uuteen kameraan taas ei ole nyt varaa, vaikka kovasti sekä kamerasta että kurssista haaveilen. No, työväenopiston syksyn kurssilehteä odotellessa...

  VastaaPoista