torstai 9. kesäkuuta 2011

Opinto- ja ostosmatka Annalaan


Käväisin toissailtana Hyötykasviyhdistyksen taimikirpputorilla Annalassa.

Annalaan on aina yhtä hauskaa mennä, sillä näkymät ovat ihastuttavat jo varsinaista Annalan taloa lähestyttäessä. Ihailen aina "Annalan rinteen" leveitä, hyvävointisia ja jotenkin konstailemattomia kukkapenkkejä. Tällä kertaa huomasin ilokseni, että siellä oli monta meidänkin pihalta tuttua kasvia. Meillä on vain ihan miniversioita Annalaan verrattuna.


Jättilaukat ja nukkapähkämö sikin sokin - hyvä idea, jonka aion jossain vaiheessa kopioida omalla pihallekin.


Itse kirppiksellä ei ollut kauheasti ostettavaa eikä ostajiakaan. Toukokuun loppupuolella oleva taimitori on selvästi tätä alkukesän kirpputoria suurempi tapahtuma; ensi vuonna teen kaikkeni, että ehdin taas taimitorille.Annalassa on sekin hyvä puoli, että sieltä voi kuikuilla palstaviljelijöiden aikaansaannoksia. Pikavilkaisulla näytti siltä, että ne olivat aika eritasoisia. Sympaattisia kuitenkin yhtä kaikki!

Retki painottui oppimiseen eli pihaideointiin, sillä tein vain yhden ostoksen. Kirkuvasävyinen punalehti asuu toistaiseksi keittiössä, sillä en ole vielä keksinyt, mihin sen pihalla laittaisin.


Keittiössä alkaa myös olla aika vehreä chili- ja basilikaviljelmä. Sen sijaan pihan uudet viljelmät ovat vielä sen verran vaiheessa, etten julkaise niistä. Viikonloppuna pitäisi tulla niin valmista, että saadaan kantaa uudet aurinkotuolit uudelle patiolle!

6 kommenttia:

 1. Voi että miten hienoa - valmis patio!!! Nuo Annalan kukkapenkit ovat todella hienot ja kauniit.

  VastaaPoista
 2. LÄHES valmis patio toistaiseksi! :)
  Annalassa pitäisi käydä kyllä useamminkin, vain katselemassa ja ihastelemassa. Siellä kaikki on hyvin hoidettua mutta silti ihanan luonnollisen näköistä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis paikka! Täytyypä joskus käydä itsekin tuolla!

  VastaaPoista
 4. Maikki, kannattaa käydä kurkkaamassa Annalaa, jos joskus siellä päin liikut. Annalassa on usein tapahtumia, ja joka tapauksessa paikka on näkemisen arvoinen. Sinne pääsee helposti Hgin keskustasta ja seutu on eräitä Hki-suosikkejani muutenkin: Arabian tehdasmiljöö, meri ja luonto, monenlaisia taloja.

  VastaaPoista
 5. Tuo olisi hieno retkikohde!

  Jenni, etkös sinä haikaillut keltaisen tyräkin perään? Kävin eilen Kauppilassa ja siellä oli. Niillä on postimyyntikin, jos paikka on liian kaukana: http://www.kauppila.fi/product_info.php?cPath=1_17_29&products_id=10019

  Toisaalta, jos Kauppila on lähellä niin sitten olisi lähellä meidän pihakin, ainakin parissa kohtaa paraatipenkissä punkeaa ylimääräinen tyräkki ;-)

  VastaaPoista
 6. Erja (ja Maikkikin), ihan lähellä Annalaa on myös Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, sekin on mainio retkikohde. Meidän pihalla kasvaa nyt toista kesää aikoinaan sieltä hankituista raparperin siemenistä kasvatettuja raparpereja.

  Ja Erja, suurkiitokset Kauppila-vinkistä ja tyräkkitarjouksesta! :) Kauppila ei ole varsinaisesti lähellä, mutta kesäaikaan siellä päin tulee toisinaan liikuttua. Ostin nyt aiotulle tyräkin paikalle jo harjaneilikan, mutta enköhän keksi lähiaikoina, mihin tyräkkikin vielä sopisi...

  VastaaPoista