perjantai 24. kesäkuuta 2011

Pinkkiä juhannusta!


Hyvää juhannusta kaikille ja erityisesti äidille!

Äiti siirsi viime syksynä pioneja omalta pihaltaan meidän pihalle. Hän halusi siirtää perinnepioneja eteenpäin ja myös varmistaa, että edes joku näkee joskus pionien kukkivan: hän on aina pionien kukinnan aikaan mökillä.

Kyllä jännitti, kurkkaako maasta keväällä mitään ja kukkivatko pionit.

Ne kukkivat, ne näyttävät tältä! Onneksi äiti lukee blogiani, niin voi nähdä edes virtuaalipionit.Aina kun minä näen nämä kukat, olen hämmästynyt. Ensinnä siitä, että ne tosiaan kotiutuivat meille, ja toiseksi siitä, että ne ovat vaaleanpunaisia. Jostain syystä kuvittelin niitä koko ajan tumman, oikein kohtalokkaan punaisiksi. Onko sellaisia pioneja? Jos on, haluan niitäkin.

Juhannus on alkanut pihatöiden parissa. Seitsemää kukkasta en ole kerännyt, mutta ainakin 700 rikkaruohoa kyllä. Lasketaanko se juhannustaiaksi? Entä mitä merkitsee, jos tulee seitsemässä minuutissa ainakin seitsemän hyttysen syömäksi? Uutiset ovat olleet oikeassa, etelässä ja kaupungissakin ON tänä vuonna paljon hyttysiä.

Niistä huolimatta: iloista keskikesän juhlaa!

6 kommenttia:

 1. Ollos huoleton, pioneja on myös kunnon punaisena!

  VastaaPoista
 2. Ihan on pionisi! Minulla on blogissani muutama kuvakin oikein aniliininpunaisesta, viime kesänä hankkimastani pionista, johon ihastuin vasta nyt, kun sen ensimmäiset kukat ovat täydessä loistossaan! Ostin sille kavereiksi juuri hempeän vaaleanpunaisen ja valkoisen pionin, ja toivon, että ne kukkivat yhtä innokkaasti ensi vuonna kuin tämä nyt!

  VastaaPoista
 3. Kävinkin katsomassa Bohemetten pioneja, kauniita ja kiehtovia olivat! Luulen, että teen itsekin niin, että hankin tuon vaaleanpunaisen pariksi jotain tummaa ja ehkä sekaan valkoisiakin pioneja. Äiti on kyllä pärjännyt noilla vaaleanpunaisilla, mutta minuun taisi iskeä heti pionihulluus...

  VastaaPoista
 4. Meillä on tuo Sarah Bernard pioni myös. Ainoa, joka meillä kasvaa. Olen ostanut kymmenkunta erilaista pionia, mutta joko kasvupaikka on ollut väärä, talvi liian rankka tai olen istuttanut ne liian syvään.

  Etsin äidilleni tummanpunaista pionia, mutta toistaiseksi tuloksetta. Plantagenissa niiden hinta oli muita kalliimpi ja ne olivat myös loppuunmyytyjä.

  VastaaPoista
 5. Sanna, hmmm, kuvittelin että jos joku pioni menestyy, niin sitten useimmat muutkin, mutta ei ilmeisesti. No, kokeilen silti... Tai sitten en, jos tummanpunaista ei edes löydy. :)

  Tuo meidän pionien kasvupaikka vaikutti aluksi kauhealta, kun keväällä siinä oikein seisoi vesi. Näemmä pionit eivät pistäneet pahakseen. Onneksi, olisi ollut noloa tappaa perintöpionit heti alkuunsa.

  VastaaPoista
 6. Nyt löytyi PALJON pioneja: http://www.pionienkoti.fi/cat/index.php

  VastaaPoista