tiistai 28. kesäkuuta 2011

Rentunruusuja

Kuten aina viimeistään tähän aikaan kesästä, rikkaruohot, heinät ja luonnonkukat ovat vallanneet ruusupuskan. Mutta ei se mitään. Kun eilen katselin ruusuja ilta-auringossa, punaisten nahistuneiden ruusujen ja valkoisten pitsimäisten kukkien yhdistelmä toi mieleeni jotain mummolamaista, ainakin pitsiverhot ja punaiset kukat mummon ikkunalla. Tai hieman erikoisemmin, mustalaisromantiikkaa.

Vai mitä?Joukossa on vielä joitakin suht koht kuosissa olevia ruusuja, muutama nuppukin yhä. 


Pääasiallinen ruusupenkin renttu on aika kaunis rentuksi.


Niin ja ruusuhelmet jäivät nyt tekemättä, enkä taida enää ehtiä. Harkitsin, että pakastaisin ruusunlehtisiä ja keittelisin niitä myöhemmin helmimassaksi, mutta itseni tuntien epäilen kovasti tätä suunnitelmaa.

7 kommenttia:

 1. Juu, jos olisin sinä niin en hankkisi lisää hommia, paitsi että saattaisin kuitenkin innostua ja saada ne pakastimeen asti eikä ikinä sieltä edemmäs.
  Renttusi on paimenmatara. Kaunis se on!

  VastaaPoista
 2. Kaunis yhdistelmä, sopii mun silmälle.
  Aikas erityinen tuo tuoksuvien ruusuhelmien ohje, en olekaan ennen tollasesta kuullut.

  VastaaPoista
 3. Rentulla on siis nimikin, kiitos tunnistuksesta! Ja epäilen hyvin vahvasti, etteivät ruusunlehdet pääse edes pakastimeen asti. On hoppuinen viikko. Katsotaan sitten, kuinka renttumaisessa kunnossa ruusut ovat viikonloppuna. Tai jsokus.

  Minäkään en ollut kuullut ruusuhelmistä, mutta idea jäi kerralla mieleen, oli sen verran erikoinen. Olisi kyllä hienoa antaa lahjaksi tuollaisia ikituoksuisia itsetehtyjä koruja.

  Löysin muuten juuri ruusuhelmien kuvan (ja ohjeen): http://olotila.yle.fi/koti/askartelu/ruusuhelmet

  VastaaPoista
 4. Niin rento on sinun renttupenkkisi. Kesämäinen ja just mummolamainen :) ihana.

  Ruusuhelmiä vois joskus kokeilla. Aikas houkuttelevan tuntuinen ohje.

  VastaaPoista
 5. Hei Vaahtera-Maria, joo, kaikesta saa kaunista kun katsoo oikealla tavalla. Täytyy toivoa, että naapurikin nauttii rappioromanttisesta ruusunäystä. :D

  Kannattaa katsoa tuo linkki, jonka lisäsin edellisessä kommentissani. Se selvensi ainakin minulle, miten ruusuhelmiä tehdään ja miltä ne sitten näyttävät. Tuossa ohjeessa, tai siis ruusuhelmien ajatuksessa, on jotain vanhanaikaista houkuttelevaa taikaa!

  VastaaPoista
 6. Minuakin huvittaisi tehdä ruusuhelmiä, mutta ehkä jonain toisena kesänä! :)

  VastaaPoista
 7. Jee, löysin selaimen jonka kautta voin kommentoida. :)

  Heidi, jospa ruusuhelmiin ei vaadittaisi ihan niin paljon terälehtiä ja aikaa, niin ehkä tulisikin kokeiltua. Ja jos olisi vielä harkinta-aikaa... ainakin meidän pusikko näytti aamulla siltä, että terälehdet pitää kerätä nopeasti, jos tänä kesänä aikoo.

  VastaaPoista