lauantai 9. heinäkuuta 2011

Betonikauden avaus

Jihuu, kesä ja loma ovat virallisesti täällä: harrastin tänään betoniaskartelua ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Perustin ulos talon kulmalle pienen betonipajan, ja toivottavasti työskentelen siellä usein tämän betonikauden aikana.

Kuten viime kesänäkin, tein mosaiikkitöitä Ikean muovisen laatikonjärjestäjän avulla. Kissat Cisu ja Toto saivat nimikkolättänänsä ja muihin lättänöihin heittelin summanmutikassa kaikkea, mitä askarteluvarastoista löytyi. Olen painanut mosaiikit siis märän betonin pinnalle, mutta varonut, etteivät ne huku betoniin. Veikkaan, että näiden kanssa käy kuten viimevuotistenkin töiden kanssa, eli saan kiinnittää osan mosaiikeista jälkikäteen liimalla.


Huolehdin myös eräästä hyvin tärkeästä asiasta: valoin Cisulle ikioman sisäpoteron! Meillä on ystäväni tekemä betonilautanen, joka on Cisulle suorastaan hullaannuttavan rakas. Nyt voimme kenties harkita lainapoterosta luopumista, kun Cisulle on tekeytymässä uusi potero. Tässä on siis kaksi muovista kukkalautasta välissään betonia, painoinaan betonitiiliskiviä.


Testasin myös, miltä tuntuu täyttää muovisia koristemunia betonilla. Hankalalta tuntui, tiedän jo nyt, että näistä munista tulee aivan muotopuolia. :)

Munien takana häämöttää Prisman kodinosastolta hankittu Lekuen silikoninen leivonamuotti, niin ikään täynnä betonia. Ensimmäiset betoninäkinkengät ovat nyt kuivumassa!

Mieskin pääsi osalliseksi bloggaamisesta. Hän otti kuvia eri työvaiheista, ja yritän koostaa kuvista betonitöiden perusohjeen blogiin aivan lähipäivinä. Bloggausapulainen muuten kiinnostui itsekin betonitöistä niin, että lupasi ainakin harkita, josko voisimme yhdessä suunnitella ja toteuttaa jonkun isomman työn, vaikka betonipenkin. Olisi hyvin jännittävää tehdä muottikin itse!

No, yritän olla liikaa intoilematta. Pääasia, että betonikausi on nyt avattu!


3 kommenttia:

 1. Jee, kohta betoni vie koko käden... no ei toivottavasti sentään kuitenkaan! Minä olen aina kuvitellut, että mahdolliset koristeet pitää laittaa muotin pohjalle ylösalaisin (mutta ne pitää varmasti silloin kiinnittää jollakin jotteivät lähde vaeltamaan mihin sattuu kun betonia kaadetaan). Noin niistä tuleekin hienoja laattoja!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, mulla oikein hypähti sydän ko otsikosta!betonihommelit on lähtövalmiina, mutta vielä en ole joutuanut (puutarhahommaa, you know). Mutta nyt tuli taas lisäpotkua.
  Kivat nuo laatat ja olen kiitollinen vinkistä, että tuo loora voisi sopia. Mihin olet laattoja laittanut, onko sulla joku isompi projekti?
  Tykkääkö sun kiva makoilla betonivatissa? Meillä se on yhdelle tyypille varsin suosittua, tarttis varmaan kanssa tehdä oma makoiluvati.

  VastaaPoista
 3. Saila, betoni VIE koko käden! :D Ja olen kokeillut myös sitä, että koristeet laitetaan muotin pohjalle, mutta silloin ne helposti hukkuvat betoniin eli eivät jää kokonaan näkyviin. Eilinenkin betoni on ehkä vähän liian kosteaa tai muotit liikaa öljyttyjä, sillä ainakin yhdessä lätyskässä mosaiikin pinnallekin näytti vähän tulevan betonia. Sen saaa sittten kyllä raaputettua pois. Ja tosiaan olen paikkaillut laattoja jälkikäteen liimalla, hankin oikein jotain supermonitoimiliimaa betonia varten.

  Elämäni matkat, ihanaa, että innostuit! Mullakin on ollut tähän mennessä puutarhahommat esteenä. Kun juuri minä olin se, joka jo tammikuussa päätti, että meille tulee alkukesästä useita tuhansia kiloja kiviä ja yli 10 kuutioita multaa, niin en ole päässyt livahtamaan niiden parista betonihommiin aiemmin. Vaan nytpä uusi patio + istutusalue ovat pääpuitteiltaan valmiina, ja olen laittanut noita pieniä lättänälaattoja sen koristeeksi. Laitan kuvia ko. alueesta lähiaikoina blogiinkin.

  Mulla on Ikeasta parikin erilaista laatikonjärjestäjää, niin saan erikokoisia laattoja. Toimivat tosi hyvin, suosittelen!

  Ja juu, toinen kissa on ihan hulluna betoniin, eilenkin piti käydä monta kertaa vadissa köllöttämässä ja rapsutuksia anelemassa. Tietty, kun kissasta on kyse, niin se hänelle varta vasten tehty vati kierretään sitten kaukaa... Mutta tee sinäkin ihmeessä teidän tyypille vati, ainakin kissasta(kin) saa hyvän tekosyyn betonihommiin!

  Se lintujenkylpyaltaasi on muuten edelleen tosi upea, kävin ihastelemassa sitä taas tänään. Jätän kommentinkin jossain vaiheessa, nyt en ole vain lomalla kuin kurkkinut blogeja...

  VastaaPoista