sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Juhlat sisällä ja ulkona

Isäni pääsi perjantaina eläkkeellä ja lähipiirin onnittelubileet pidettiin meillä. Tarkoituksenani oli ottaa paljon kuvia sekä juhlavalmisteluista että itse juhlista, mutta hyvä että ehdin perjantaina suihkusta tulla ennen vieraiden tuloa. Kuviakaan ei ole kovin paljon, mutta itse kyhäämäni kukkaissomisteet sain sentään ikuistettua.

Koska isä on saariston ystävä (ja kaikki pojat pitävät sinisestä!) ja klassisen tyylin kannattaja, halusin ruokapöydästä sinisävyisen. Vaaleanturkoosi pellavaliina, vaaleasävyiset astiat ja valkoiseen puukulhoon sommiteltu asetelma olivat mielestäni hyvä yhdistelmä: kaunis mutta kuitenkin rento.



Härmesalvia, hopeaputous ja valkoisia kiviä.

Merifiiliksen mukaisesti pöydällä kiemurteli simpukkapolku.


Juhlien jälkeen koristeet pääsivät hyötykäyttöön pihalle. Istutin salviat ja terassilla peltivadissa koristeena olleet laventelit pihalle kukkamaalle, jonne ko. kasveja on kylvettykin, mutta vielä(kään) ei ole juuri mitään näkyvissä. Kiven ympärille olisi ainakin tarkoitus tulla sinisävyinen perhoskukkapenkki.




Pyöreät valkoiset kivet pääsivät koristelinnun luokse. Ei haittaa, jos kivimunista kuoriutuu lisää betonitirppoja!

Simpukat menivät uudelle istutusmaalle. Tietenkin - Muumimammallakin on kaikkien kukkapenkkien ympärillä näkinkenkiä! (Samasta syystä minulla on myös silikoniset näkinkenkämuotit betoninäkinkenkien tekoa varten, mutten ole vielä saanut tehtyä.)




Näkinkenkäpolku taikinamarjojen juurella.


Ja suoraan kirjallisesta puutarhasta: ruusu Astrid Lindgren koristeenaan Muumimamman näkinkengät.


Jotkut koristeet menivät suoraan ulos. Muhevaiselta löytyi viime viikolla tummalehtinen daalia, joka päätyi
ovenpielen kukkalaatikkoon.
Koska illan menyy kattoi mm. loimulohta ja suuren suosion saavuttanutta savulammaspaistia, somistin Harvian savustimen luona olleen penkin räsymatolla ja pelargonilla.

Juhlat onnistuivat kaikin tavoin. Onnea vielä, isä!


9 kommenttia:

 1. Kaunis kattaus ja koristeiden loppusijoitus! Koska en Muumeja ole juuri lukenut niin enpä ole aiemmin tullut ajatelleeksi että simpukoilla voisi koristella puutarhaa.

  Perhoskukkapenkki kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) En minäkään tiedä, miten simpukat kestävät tuulta ja sadetta, talvesta puhumattakaan (jos ja kun en saa noukittua niitä talveksi talteen...), mutta jää nähtäväksi. Toivottavasti tuuli ei kuljeta niitä ainakaan naapurin pihalle. :)

  Perhoskukkapenkin idea on suoraan puutarhalehdestä, jossa vinkattiin perhosille ja pörriäisille hyvistä kukista. Meidän penkissä on vain jatkuvasti niin pieniä kasvinalkuja, etten ole voinut tunnistaa niitä eikä penkki ole päässyt kunnon blogiesittelyynkään. Elättelen toivoa, että ainakin noista nyt istutetuista kasveista olisi iloa muutenkin kuin ihmissilmälle.

  VastaaPoista
 3. Kaunis pöytä, ihana! Ja ihanat kukat pihalla, näkinkengät Muumimamman tapaan ♡ Ja oi - betonisia näkinkenkiä???!!! Oi!!! Saako sulta sitten ostaa sellaisia?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Saila! :) Ja hihii, katsotaan ensin, millaisia betoninäkinkengistä tulee. Jos tulee yhtään hyviä, niin itseni tuntien haluan tehdä niitä PALJON (vkon päästä alkaa loma ja sitten on kyllä pakko avata tän kesän betonikausi, en kestä muuten!), ja sitten lähinnä pakkoluovutan niitä eteenpäin, en myy. :)

  Eläkebileet olivat muuten uuden liuskekivipation tuparitkin. Elsan lempituolista ostetut aurinkotuolit pääsivät ekaa kertaa tosikäyttöön ja ne havaittiin joukolla erinomaisiksi! Unohdin vain ottaa kuvan, ja sitten tuolit taas vietiin pois. Ne ovat toistaiseksi uudessa paikassa vain hetkittäin, koska uusia istutuksia pitää koko ajan kastella. Lähiaikoina vien tuolit kuitenkin taas sinne ja nappaan kuvan: tuolit ovat ihan piste iin päällä tuossa uudessa "kesähuoneessa".

  VastaaPoista
 5. Voi juku miten sä olet ollut ahkerana ja niin hienot juhlat isällesi järjestänyt. Mahtoi olla sankari onnellinen! Aivan ihana tuo muumimamman näkinkenkä idea <3

  VastaaPoista
 6. Maikki, kiitos! :) Sankari oli kyllä tyytyväinen, samoin emäntä ja kaikki vieraatkin.

  Mulla on korttina kartta Muumilaaksosta, siinä on vähän puutarha-asiaakin. Pitääkin yrittää skannata se tänne blogiinkin! Ja päivittää muutenkin tuota kirjallinen puutarha -välilehteä: löysin viime viikolla myös Punahilkka-tulppaanin (Rödluvan, Tulipa greigii)!

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja niin oikeaan osunut kukkakoristus! Hienot värit. Oli varmasti hienot juhlatkin :)

  Betonijutut ovat kivoja. Itse olen sellaisia rapareprikiviä valanut. Tuli onnistuneita ja eivät ole olleet talvesta moksiskaan.
  Betonisia näkinkenkiä, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 8. Siis jos kirjoittaisi oikein: raparperikiviä :D :D

  VastaaPoista
 9. Vaahtera-Maria, kiitoksia! Kyllä sekä koristeet että juhlat onnistuivat mainiosti.

  Minä en ole tehnyt betoniraparperikiviä (on muuten hankala kirjoitettava tuo sana, piti parikin kertaa korjata!), mutta ohje on tuttu. Oletko laittanut kiviin raudoituksen, kun ovat kestäneet talvea?

  Yritän tehdä betoninäkinkenkiä jo viikonloppuna, loman alun kunniaksi!

  VastaaPoista