sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kirjaimellisesti

Laitetaanpa välillä liveen jotain muutakin kuin meri-, retki- tai kasvikuvia.


Olen ollut muka ostolakossa tänä kesänä. Olen myös ollut sitä mieltä, että se sisustustrendi, että joka esineessä on jotain tekstiä, on aika rasittava ja aikansa elänytkin. Niinpä niin. Tämä on tietenkin johtanut siihen, että olen tehnyt ostoksia ja niissä kaikissa lukee jotain.


Kävin H&M Homessa ensimmäistä kertaa sitten viimekesäisten avajaisten ja ostin sohvalle pari tyynyä. Opals-tyynyn alaosassa lukee The book of Precious Stones, mistä tuli mieleeni, että olisipa ihanaa kuvata lempikirjojen kansia ja siirtää ne kankaalle ja hyödyntää esim. juuri tyynyissä. Valitettavasti kuvansiirtokokemukseni eivät ole kovin hyviä. Ostin joskus Clas Ohlsonilta tulostuspaperia, jolle tulostetun kuvan saattoi silittää kankaaseen. Kuva tulostui hyvin, mutta siirtyi kankaalle hyvin epätasaisesti. Onko muilla kokemuksia kuvien kankaalle siirrosta?
Keittiön seinälle "kahvinurkkaan" saatiin jokin aika sitten String-hylly mausteille ja muulle sälälle. Arvatenkin siihen piti hankkia String-tekstillä oleva purkkikin, kun sellainen tuli sattumalta vastaan. Purkissa on narua, jota muka tarvitsee alituiseen keittiössä - on se purkki tuossa jonkin aikaa jo ollut, eikä narua ole tarvittu kertaakaan. Mutta söpö purkki.


Näiden purkkien ostamista en edes miettinyt. Onhan kirjoittajalla oltava kirjoittajan kirjainpurkit! Nämä tulevat uuteen työhuoneeseeni. Ehkä. Joskus. Naisen logiikalla minulla on työhuoneeseen jo mm. valaisimet, pari koriste-esinettä ja nyt nämä purkitkin, vaikkei työhuoneessa ole edes pakkaseristeitä, saati sisustusta. Jostain on aloitettava...
Purkeissa on sekin hyvä puoli, että ne saivat minut huomaamaan, että kamerassani on korostettu väri -tms. toiminto. Olin laittanut sen vahingossa päälle ja kun kurkkasin juuri purkkikohtaa keittiössä kameran silmällä, huomasin, että kamera poimi hauskasti limenvihreän purkin sävyn ja pari muuta vihreää yksityiskohtaa keittiöstä ja jätti muun musta-harmaa-valkoiseksi, vaikka sellainenhan meidän keittiö melkein onkin.


10 kommenttia:

 1. Hei Jenni. Olisi kiva nähdä tuoreet kuvat uudesta kukkaistutuksestanne. Terveiset sateisesta Oulusta. Pirkko

  VastaaPoista
 2. Hei Pirkko! :) Tarkoituksenani oli juuri tänä viikonloppuna loppusiistiä istustusalue ja ottaa siitä kuvia, mutta aikomukseksi jäi, kun täälläkin on ollut sateista. Yritän kuvata aluetta lähipäivinä. Sen voin jo sanoa, että olemme patioon + istutuksiin tyytyväisiä ja tuntuu, kun ne olisivat olleet tuossa pihalla aina.

  VastaaPoista
 3. Ai SE on sun tuleva työhuone! Siis mihin on ne lamputkin jo :-D
  Ihania kuvia, hyvä tuo väriefekti. Hylly on tosi hyvä, mielestäni tuo leveämpi malli on parempi ainakin tuohon kohtaan kuin se kapea peltikaappi mitä mietit.
  ja ihania tyynyjä, kävin joku kerta ohikulkiessani H&M homessa mutta siellä ei silloin ollut mitään kivaa.
  (Ja aika paljon niitä tekstillisiä juttuja, hoh hoijaa - pyykkisäkki missä lukee "laundry"...) Mutta noi tyynyt on upeat!

  VastaaPoista
 4. Saila, joo, ja SINNE tulee sitten peltikaappikin. Vähän kuin sun talopohdinnassa: joskus voi aloittaa pienistä yksityiskohdista, vaikka isommat jutut ovat vielä kesken. Tai siis tässä tapauksessa vielä aloittamatta. ;)

  Mullakin on ollut käsitys, ettei H&M Homessa ole mitään erityistä, mutta nyt siellä oli vaikkka mitä. Ostin vähän muutakin kuin nuo tyynyliinat ja silti jäi hamstrattavaa... Pitää varoa sitä paikkaa.

  VastaaPoista
 5. Sähän oot löytänyt makeita tekstiesineitä! Muakin ne lähinnä ärsyttää, mutta joskus joku miellyttää silmääkin eli ihan jyrkkänä niille ei pysty EI sanomaan :P

  VastaaPoista
 6. Tykkään kovasti varsinkin siitä string- tyynystä. Mulla on muuten narupurkki kasvihuoneessa ja siellä sille riittää käyttöä.
  Upeita kuvia kaikki, tuo vanhennettu reunus ja myös tuo värikorostusjuttu, huoh osaisinpa jotakin noin kivaa.... Niin ja itse keittiökin on tyylikäs!
  Mulla myös meneillään ostamattomuus- kausi, tosin puutarhajuttuja ei lasketa. Nehän on välttämättömyyksiä ;)

  VastaaPoista
 7. Maikki, joo, joku niissä tekstiesineissä on, kun ne aina kiinnittää ainakin minun huomioni. Ja ensin aina ilahdun, mutta sitten lopulta melkein kaikki niistä ovat jotenkin mauttomia. Mutta nämä eivät olleet, tai sitten olin oikein heikolla hetkellä ostoksilla. :D

  Elämäni matkat, kasvihuonessa narupurkki olisikin hyvä. Puuttuu vain se kasvihuone, mutta ehkä tämä on sen alku, jos valaisimet ja peltipurkit ovat työhuoneen alku... Kiitos, keittiiöön olemme hyvin tyytyväisiä, ja on syytä ollakin 3 kk kestäneen remontin jälkeen. Harmi vain, ettei se ole useinkaan noin siisti kuin noissa kuvissa.

  Tavallisista kuvista saa rosoisia PhotoScape-ohjelmalla, joka löytyy netistä nimellään helposti ja jonka voi ladata ihan ilmaiseksi. Kannattaa kokeilla! Aiemmin käytin Photoshop Elementsiä, mutta nyt olen siirtynyt kokonaan PhotoScapeen, pienennän ja muokkaan kuvat sillä nettiin sopiviksi. Minä latasin ohjelman vielä suomeksi, käyttöönotto on ollut helppoa.

  Tämä ei sitten ollut maksettu mainos! ;)

  VastaaPoista
 8. Maalainen on näköjään pudonnut taas kehityksen kelkasta, H&M Home on olemassa??? Pitääpä käydä joskus tutustumassa.

  Tuo keittiö on hieno! Ja narupurkista, meillä sitä tarvittaisiin kasvihuoneessa, koko ajan tuntuu olevan jotain kasvia sidottavana johonkin suuntaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Nappasin photoscapen ittelleni :)

  VastaaPoista
 10. Susanna, ei H&M Homella mun tietääkseni olekaan kuin yksi myymälä Suomessa, Helsingin Aleksilla. Nettikauppaa toimittaa sitten muuallekin! Se avattiin joskus parisen vuotta sitten, vaan enpä oo sielläkään alun jälkeen käynyt. Nyt kyllä tekisi mieli, tuolla myymälässä oli kaikkia puuvilla- ja pellavajuttuja houkuttelemassa...

  Kiitos keittiökehusta. :) Narupurkki oli Mokosta, mutta luulen, että sellaisen voi löytää muualtakin.

  Elämäni vinkit, ole hyvä. Kiva, että sinäkin pääset nyt leikkim... siis käsittelemään kuvia uudella tavalla!

  VastaaPoista