sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Puutarhahaaveilua Kumpulassa


Käytiin päiväretkellä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Ei taidettu nähdä yhtään ihmistä, jolla ei olisi ollut mukanaan joko kameraa, muistiinpanovihkoa tai kirjaa, ainakin yhtä näistä. Ei mikään ihme, puistoalue on mielestäni todella onnistunut kokonaisuus: kaunis, viihtyisä ja opettavainen.

En panisi yhtään pahitteeksi, jos meidän pihalla olisi soliseva puro, pieni putous ja laakeita, oikein retkeilyyn ja nautiskeluun kutsuvia kallioita. :)


Myös tällaisen ryytimaan (ja talonkin) kelpuuttaisin.


Ruohonleikkaajan unelma: mm. maksaruohoja istutettu kiemurtelemaan kuvioksi nurmelle. Hyvä ja mahdollisesti kopioimisen arvoinen idea. (Nyt kun osaan itse käynnistää ruohonleikkurin, voin suunnitella nurmelle mitä vain!)

Tehtiin monta hyvää kasvilöytöä. Kiinnostaviksi havaittiin mm. pörriäisistä suriseva tädykkö,


erilaiset nauhukset,sekä hassukukintainen ohotankärhö


- ja noin miljoona muuta kasvia. Otin kymmeniä kuvia, joten eipä ollut ainakaan niiden suhteen turha reissu. Suosittelen Kumpulassa käyntiä kesäpäivän ohjelmaksi! Aikuisten sisäänpääsymaksu oli neljä euroa, pieni hinta suuresta ilosta.

6 kommenttia:

 1. (Suupielestä): Hei psst. noi kärhön tupsut on sen siemeniä! Se on kukkinut jo joskus aiemmin.
  Haha, vai kelpuuttaisit yrttipenkit ja jopa talon! Ei kai? En mää vaan ;-)

  VastaaPoista
 2. Ai sullakin on ollut hankaluuksia ruohonleikkun kanssa :) Mä jo ajattelin olevani ainoa, joka ei ihan tajua kerrasta miten se toimii. Tai selitin sitä tietysti sillä, että eihän sitä nyt voi heti pitkän talven jälkeen muistaa mitä nappia pitää painaa, että saa sen vekottimen pörisemään.

  VastaaPoista
 3. Mikä ryytimaakin! Tuonne pitää päästä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä!
  Onkoos tuo tosiaan ohotankärhö? Mun alppikärhön siemenkodat näyttää ihan samalta, mutta vielä tähänaikaan niitä ei ole tällä korkeudella valmiina...

  VastaaPoista
 5. Olin sunnuntaina aivan vieressä käymässä, mutta ehdin vain haaveilla käynnistä Kumpulassa... Sinne pitää mennä ajan kanssa ja rauhassa.

  Sanna

  VastaaPoista
 6. Saila, kiitos asiallisesta huomautuksesta! ;) Meikäläisen kärhöt eivät ole vielä koskaan kukkineet... Ja juu, kyllä kelpuuttaisin ihanan linnatalon, rehevät mutta hyvinhoidetut yrttipenkit, mallikelpoiset kasvilavat ja tunnelmallisen polveilevan puistoalueen puroineen ja lampineen. :D

  Susnna, juu, kovasti on ollut hankaluuksia ruohonleikkurin kanssa. Opin käynnistämään leikkurimme vasta tänä keväänä (ollaan asuttu täällä 6 vuotta). Oli pakko opetella, kun mies oli reissussa ja ruoho piti leikata. Köh, jouduin pyytämään sähhköpostitse käynnistysohjeet. Mutta nyt osaan ne ulkoa ja myös leikkurin käyntiinvetäisytekniikka on hallussa, olo on sankarillinen. ;)

  Mustikkatyttö, Kumpulassa tosiaan kannattaa käydä, jos siellä päin liikkuu. En tällä kertaa ostanut taimia tai siemeniä, mutta niitäkin oli taas hyvin tarjolla.

  Elämäni matkat,ainakin siinä luki ohotankärhö... mutta en mene vannomaan, kuten Sailan kommentistakin voi päätellä, en ole todellakaan kärhöasiantuntija. Kuvasin kyllä kaikista kiinnostavista kärhöistä myös nimikyltit, etten ihan heti unohtaisi, mitä tulikaan nähtyä ja kuvattua.

  Sanna, Kumpulassa on myös opastettuja kierroksia, sekä yleisiä että teemallisia. Opastetulle retkellekin olisi kiinnostavaa päästä.

  VastaaPoista