keskiviikko 31. elokuuta 2011

3 x kesäkurpitsaSattuneesta syystä meillä on syöty viime aikoina runsaasti kesäkurpitsaruokia, ja katsaus kasvimaalle kertoo, ettei tälle lähiruokabuumille näy loppua.


Eräs hyväksi havaittu kesäkurpitsaruoka näkyy yläkuvassa: kesäkurpitsa"spagetti". Veistin juustohöylällä kurpitsalastuja ja keitin ne parsakattilassa merisuolalla maustetussa vedessä. Terveysspagetin kanssa maistui punasipuli-suippopaprika-purjoseos, jonka kieräytin pannulla. Tarjolla oli myös fetaa, balsamicosiirappia ja mausteita. Nam.


Kesäkurpitsalasagne valmistui tavallisen jauhelihalasagnen ohjeella, paitsi että lasagnelevyt korvattiin kesäkurpitsaviipaleilla, vehnäjauho gluteenittomalla jauhoseoksella ja tomaattimurskan tms. sijasta heitin sekaan GoGreen-luomutuoresalsan jämän. Myös gratiini, jossa oli kesäkurpitsaa, punasipulia (oman maan!), Aurajuustoa, juustoraastetta ja luomuruokakermaa erityisesti Provencen yrteillä maustettuina, oli makoisaa. Ai niin, siihenkin sössöön meni mukaan GoGreen-salsaa sekä myös palanen jääkaapissa ollutta hirvimakkaraa, mutta ainakin makkaran olisi voinut jättää poiskin.

Mistään ohjeesta ei ole tarkkoja määriä tiedossa, meillä ei olla nokonuukia ruoanlaittajia.

Mutta sen sijaan - kyllä meiltäkin ripaus Strömsötä löytyy kuitenkin. :) Eilen kissanulkoilutuskeikalla löytyi muutama sieni. Ne poimittiin talteen ja pistettiin pakastimeen. 5 kommenttia:

 1. Siis vau mikä sieni! Ensivilkaisulla luulin sen olevan eksoottinen koristekurpitsa :-D
  Voi eeei miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia ruokia! Spagettikuva on tajuttoman herkullinen, sussa on ruokatoimittajan lahjoja.
  Mulla on jääkaappi niin tyhjä että tekee mieli huutaa. Mutta oikeastaan... perunaa on vielä perunamaalla, ja sipulia, jääkaapissa käntty juustoa ja ruokakerman jämät... JOO! Gratiini!

  VastaaPoista
 2. Se on varmaan suvussa toi ruokatoimittajuus. Äiti on ollut ruokatoimittaja, silloin kun reseptit hakattiin kirjoituskoneella ja lähetettiin kirjekuoressa lehteen. Kuvia ei tarvittu. Ehkä se sopisi minullekin? Paitsi ettei ohjeeksi ehkä riitä se, että luettelee ainesosat ja itse ohja on sitten "ei tämä ole niin nokonuukaa".

  Siitä puheen ollen, löysin äsken jääkaapista kukkakaalin, jonka piti mennä sinne gratiiniin, mutta oli unohtunut. Toivottavasti sun gratiinille kävi paremmin!

  VastaaPoista
 3. Hiano tuo sienesi! Ihmeellisen näköinen.
  Nam, kesäkurpitsaherkuillesi. Toiset reppanat joutuu tyytymään lähikaupan antimiin ja sehän ei ole yhtään sama fiilis. Mutta ensi kesänä! Tadaa. Laitetaan vaikka kisa pystyyn.

  VastaaPoista
 4. Jee, kesäkurpitsakisa! Pitäisikö hakea vauhtia jättivihanneskisoista? ;) Itse asiassa haluaisin mennä joskus katsomaan ko. kisoja ja olin jo menossakin, mutta niitä ei taideta järjestää tänä syksynä. Luulen kyllä, että satoja kiloja painavat kurpitsat olisivat minusta livenä pelottavia.

  VastaaPoista
 5. elämäni matkat....1. syyskuuta 2011 klo 21.55

  Musta on sellanen kuva otettu lapsena, missä kurpitsa on mua isompi. Josko tuotettais vähemmän isoja ja vähemmän pelottavia ;)

  VastaaPoista