keskiviikko 17. elokuuta 2011

K niin kuin kurpitsaAinakaan toistaiseksi vapaa elämä ei ole tehnyt minusta desperate housewifea, vaan pikemminkin täydellisen naisen. Tänään oli vapaan ensimmäinen todella vapaa päivä (ulkomaisen vieraamme jatkettua matkaansa), ja olen heti käyttänyt sen järkevien kotiaskareiden merkeissä. Olen pessyt pyykkiä, imuroinut ja hakenut omalta kasvimaalta kaksi jättimäista kesäkurpitsaa.


Ettei menisi ihan liioitteluksi, ajattelin pian lähteä herkuttelemaan, viinittelemään ja juoruilemaan lukupiiriystävieni kanssa. Kurpitsojen jatkokäsittely jää siis huomiseksi. Jotain niille on kuitenkin tehtävä, sillä yhtäkkiä meillä on hirmuisesti kesäkurpitsaa! Ajattelin soseuttaa sen ja pakastaa. Annoin yhden kesäkurpitsan naapureillekin, mutta en tiedä, onko se hyvä idea. Kun nimittäin googlasin, voiko kesäkurpitsaa pakastaa raakana (voi, raasteena ainakin), törmäsin keskusteluun, jossa joku valitti, että hän ei viljele ko. kasvista itse ollenkaan, kun tiettyyn aikaan vuodesta kaikki epätoivoiset kesäkurpitsanviljelijät tunkevat kasvimaansa tuotoksia kaikille lahjaksi.


Aloitin uuden elämän tänään muutenkin aika ponnekkaasti. Toivon, että lähikuukausina elämääni kuuluu myös tavanomaista enemmän K niin kuin kuntoilua: kunnon keski-ikäisen kotirouvan tavoin päätin siis käydä sauvakävelemässä. Olin kävellyt 15 minuuttia, kun huomasin, että sauvat unohtuivat kotiin. 


Mutta ehkä se tästä. Ainakin oli kiva ulkoilla rauhassa. 

5 kommenttia:

 1. Tuo sauvakävely!!! :-DDD Nauran niin että olen pudota tuolilta. Voi miten hauskaa, ja eiköhän siinä saa kuntoilua ilmankin niitä sauvoja. En tiedä, en ole koskaan kokeillut.
  Olet siis desperate kurpitsanviljelijä. Kyllähän niitä tuleekin käytettyä, mutta kieltämättä kaikki sato kypsyy yhdellä kertaa, ja sama kaikilla naapureillakin :-D

  VastaaPoista
 2. Mahtavat sauvakävelyt sulla :)
  Mä ottaisin ilomielellä kesäkurpitsaa vastaan, jos joku vaan suostuisi antamaan!

  VastaaPoista
 3. Saila, mä vannoin ja vakuutin, etten ikinä sauvakävele, mutta kun muutimme tänne pellonpientareelle, saimme vanhemmiltani tuparilahjaksi sauvat. :) On niitä tullut ajoittain käytettyä ja sauvakävely on jopa kivaa, mutta näemmä viime kerrasta on aika paljon aikaa, kun sauvakävellessä jää sauvat kotiin. Tänään kuntoilin vain ruohonleikkuria lykkimällä.

  Elämäni matkat, harmi, että et taida asua ihan naapurissa, mutta toivottavasti joku sikäläinen tekee kurpitsalahjoituksen. :)

  VastaaPoista
 4. Kesäkurpitsa on kyllä kasvis, jota aina välillä saa, mutta sehän on vain mukavaa :).

  Sauvakävely on kokolailla rasittavaa liikuntaa, joten se on ehdottomasti hyvä aloittaa kevyesti jolloin ei liikaa rasitu ja kipeydy paikat ;)

  VastaaPoista
 5. Susanna, meidän kesäkurpitsasadosta on aimo annos juuri porisemassa hellalla ja kutistumassa helposti pakastettavaan muotoon. Pitää nyt vain muistaa, että uusia k-kurpitsoja tulee joka päivä ja hyödyntää ne tavalla tai toisella.

  Sauvakävely on yllättävän tehokasta! Kannattaa siis aloittaa se ilman sauvoja, ettei tule liikaa kerralla, olet oikeassa. ;)

  VastaaPoista