maanantai 22. elokuuta 2011

Kotipihan kukkakierros

Nyt kun voisin periaatteessa tehdä "mitä vain", en oikein osaa tehdä mitään; kurkkukin on vähän kipeä ja olo epämääräinen joka toinen päivä, vaikka toisaalta olenkin ihan onnea ja energiaa puhkuva. Ei liene ihan poikkeuksellista tällaisissa olosuhteissa. Tänään sentään tein pitkästä aikaa vähän puutarhatöitä.


Ensiksi tarkastin, millaisia kukkia pihalta nyt löytyy. Ja sieltä löytyi vaikka mitä, vaikka olen jo jotenkin alkanut pitää pihaa syksyisen nahistuneena ja repsottavana. Yläkuvassa on kosmoskukka. Sen piti olla helpoin mahdollinen kesäkukka, mutta eipä se ole juuri intoutunut kukkimaan, kun on joutunut kasvamaan ahtaassa puulaatikossa. No, kokeilu sekin.


Syysleimut sen sijaan taitavat menestyä, hoitipa niitä tai ei - eli ei.Uusi kasvimaa pursuaa paitsi aiemmin esiteltyjä mustia ruiskaunokkeja myös kehäkukkia. Ne ovat ihania iloisia syysaurinkoja ja superkiitollisia kasvattaa.Tummalehtinen basilika tuo oranssin naapurinsa hienosti esiin.
Retrokukkia suoraan mummolasta.:)
Mutta kukkii meillä sinistäkin. Perhospenkistä löytyy mm. ihana karvakasvi, kurkkuyrtti.


Kasvimaalla on tällainen sininen, jonka nimeä on nyt muista (siemenpussi on onneksi tallessa).
Kasvimaalla on myös tällainen puska - riehuvat retiisithän ne siinä! Tänään kyllä karsin niitä melkoisen kovalla kädellä ja jätin vain muutaman rehottajan paikoilleen. Kasvimaamme ei ole aivan säntillisyyden huippu, mutta yritän parhaani mukaan säntillistää sitä tällä viikolla; laitan siitä sitten taas kuviakin. Löysin muuten eräältä naapurilta niin hienon hyötykasvimaan, että tekisi mieli mennä salakuvaamaan se.
Korianterin kukinta on jo ohi.Samoin tillin. 

5 kommenttia:

 1. Onhan sulla vielä vaikka mitä kivaa kukkimassa:)

  VastaaPoista
 2. On näköjään, kun tarkkaan katselee. Pitää kyllä tästä lähin muistaa, että kun isohkolle pihalle laitetaan jotain, sitä on oltava PALJON, että näkyy. Noista nyt bongatuista kukista vain perhoskukkia ja kehäkukkia on niin paljon, että todella huomaa niiden kukkivan.

  VastaaPoista
 3. Kurkkuyritti on kiva kasvi! Sitä pitäisi hankkia itsellekin.

  VastaaPoista
 4. Joo, hyvä huomio. Mulla on käynyt taas välillä niin, että olen laittanut pienehkölle pihalleni liikaa jotakin.... kun ei raskis karsia. Tasapaino!

  VastaaPoista
 5. Susanna, kurkkuyrtti on kuulemma myös helppo saada menestymään jopa liian hyvin. :) Minulla ei ole kuitenkaan mitään sitä vastaan, vaikka koko perhospenkki muuttuisi kurkkuyrttipenkiksi. Kukat ovat kasvaneet siemenestä, avomaakylvöstä.

  Elämäni matkat, joo, voin hyvin kuvitella tuonkin ongelman. Koskaan ei oo hyvä. ;) Tai ainakaan koskaan ei oo valmis, mutta ehkei sen tarvitsekaan.

  VastaaPoista