maanantai 1. elokuuta 2011

Raunioretkellä


Eilen toteutui eräs pieni suuri unelma: kävimme vuosien jahkaamisen jälkeen Raaseporin linnanraunioilla.

Olin kuullut, että paikka on hieno ja hämmästyttävä, mutten oikein tiennyt, mitä odottaa. Ainakaan en odottanut mitään näin suurta ja monikerroksista, jännittävää ja vaikuttavaa! Paikka oli todella kiinnostava ja pisti mielikuvituksen lentämään.

Kerta kaikkiaan oivallinen ja monenlaisille ihmisille (joskaan ei aivan pienille eikä raihnaisille, kipuamista riitti) sopiva retkikohde! Menen uudestaankin, jos sopiva tilaisuus tarjoutuu.

Olen sopivasti menossa juuri tällä viikolla Suomenlinnan kesäteatteriin katsomaan Ronja Ryövärintytärtä. Raasepori viritti hyvin tunnelmiin, sillä Ronja olisi voinut hyvin asua siellä... Oikeasti Raaseporin linnasta tiedetään melkeinpä vähemmän kuin Ronja Ryövärintyttären kodista Matiaksenlinnasta, sillä Raaseporin historia on aika tuntematon. Jonkun verran tietoa löytyy esim. täältä.

Jos tuolla päin liikkuu, kannattaa tutustua myös Snappertunan sievään kirkonkylään lukuisine punamultamökkeineen. Kävimme linnavisiitin jälkeen myös Tammisaaren keskustassa, sekin on aina yhtä viehättävä paikka kauniine puutaloineen.

4 kommenttia:

 1. Raasepori on aivan ihana paikka! Mä oon joskus taideopintojeni aikaan päässyt sinne muutamaksi päiväksi ikuistamaan tunnelmia maalauksiini... Voi mitä muistoja nämä kuvat nyt toikaan mieleeni! Kiitos Jenni!

  VastaaPoista
 2. Oi että, olet varmasti viettänyt ihania päiviä Raaseporissa! Mullekin tuli siellä mieleen, että olisi mahtava paikka maalaukseen, piirtämiseen tai vaikka kunnon valokuvaamiseen (nuo kuvat piti ottaa todella pikaisesti, painaa vain äkkiä kameran nappia, jos ei näkynyt ihmisiä. Yhdestä ovesta otin monta kuvaa, kun aina kun olin mielestäni sommitellut kuvan, ovesta työntyikin ihmisen jalka ja ikuistui kuvaan. :))

  Koko se Raaseporin/Snappertunan seutu on jotenkin todella ihanan tuntuista: kaunista ja vehreää, hyvin hoidettuja kauniita taloja. En ymmärrä, miksi en ole käynyt tuolla päin koskaan aiemmin, vaikkei se edes ole kaukana meiltä. No, viime kesänä löydettiin jo linnan lähiseudut ja nyt vihdoin tuo linnakin.

  VastaaPoista
 3. Tähän täytyykin tutustua oikein ajan kanssa, ihan uutta mulle koko Raasepori. Hienolta siellä näyttää kuvissasi, siksi kiinnostuskin heräsi.

  VastaaPoista
 4. Elämäni matkat, tuo linnanraunio ja koko seutu on todellakin käymisen arvoisia! Harmi vaan, ettei niistä taida löytyä kovin paljon tietoa ainakaan netistä. En etsinyt sitä itse ennen retkeämme, mutta kaveri valitti taannoin, että tietoa tai ainakin yleisesittelyä saisi olla enemmänkin. Hän oli intoutunut kerran raunioilla käytyään niin, että meni heti seuraavana viikonloppuna uudestaan. :)

  Raaseporin tienoilla on muutenkin niin ihania kohteita, esim. Billnäsin ja Fiskarsin alue. Olen muuten täysin rannikkoasukki (koska olen aina asunut rannikolla ja olen addiktoitunut meren läheisyyteen), mutta tuolla tulee aina sellainen olo, että muutan johonkin vanhaan taloon, olkoon sisämaata tai ei, enkä poistu enää koskaan kotoani. ;) Inspiroivaa seutua.

  VastaaPoista