torstai 18. elokuuta 2011

VärikästäKyselin taannoin vinkkejä aikuisten kuvataidekursseista, koska olisin halunnut löytää mahdollisimman monipuolisen kurssin täksi syksyksi. Yhden ihanan kurssin löysinkin, mutta koska kyseessä oli kaksivuotinen koulutusohjelma ja luennot päivisin... No, niin vapaaksi ei ole minunkaan elämäni muuttunut.


Niinpä ilmoittauduin tänään vain "yhden lajin kurssille", toisin sanoen työväenopiston järjestämälle akryylimaalauksen peruskurssille. Ohjelmassa on maalauksen teoriaa, harjoituksia, vähän taidehistoriaa. Kuulostaa houkuttelevalta! Tiedän kokemuksesta, että olipa kädessäni maalisuti tai akryyliväripensseli, unohdan maalatessani kaiken muun, maalaaminen on niin rentouttavaa. Tai ainakin toivon, että kurssilla maalaaminenkin on; en ole kokeillut sellaista sitten lukion.


Tulevasta värikkäästä elämästäni innostuneena etsin esille sisustuskirjan, johon palaan aina aika ajoin ja jota olen myös edelleen nähnyt myynnissä. Annie Sloanin Sisustajan värikirja ei opasta sisustamisessa oikeastaan ollenkaan, mutta värien yhdistelyssä ja eri sävyjen sekoittamisessa sitäkin enemmän.


Kirjassa ei ole kovinkaan paljon sisustuskuvia. Niitä kaikkia taita yhdistää se, ettei valkoisia seiniä näy.
Parasta antia ovat eri tyylisyyntien värikartat ja hauskat väriesimerkit, joista huomaa, miten yllättävän erilaisetkin värit sopivat toisiinsa. 
Luulen, että tulen palaamaan tähän kirjaan kurssin aikana usein. Olen joskus kokeillut uusien sävyjen sekoittamista kirjan ohjeiden mukaan, hyvin onnistui.


Niin että tässäpä suositukseni jokaiselle värienergiaa kaipaavalle kodinlaittajalle ja kotitaiteilijalle! :)


Ai niin, unohtui: aion myös opiskella taidehistorian perusteita yhden kirjatentin verran tänä syksynä. Niin että sain kuin sainkin syysohjelmaan taiteiluakin, vaikka en oikein aluksi tiennyt, mitä edes haluaisin kokeilla. Em. harrasteiden lisäksi olisin mennyt mieluusti hopeatyökurssille, mutta kurssi oli liian kallis. Valokuvaaminenkin saa jäädä, turha kiusata itseään menemällä köpökameran kanssa kurssille ja sitten potemalla entistä pahempaa kamerakuumetta.

4 kommenttia:

 1. Täällä myös on katseltu kurssitarjontaa ja jos vaan onnistumme pääsemään, niin aloitamme yhdessä Husbendin kanssa espanjan opiskelut. En ole koskaan maalaillut, mutta olisi todella mielenkiintoista kokeilla. Kurssiesittessä oli tarjontaa "nyt tai ei koskaan" eläkeläisille, ehkä siinä on tulevaisuuden mahdolloisuuteni? Toivoa siis vielä jäljellä ;) Tai sitten vuorotteluvapaaaaaaaaaaaa olis ihana mahdollisuus myös. Voi sinua onnekasta!

  VastaaPoista
 2. Kivaa, yhteinen harrastus ja vielä noin järkevä! :) Minäkin katselin kielitarjontaa, mutta en jaksa... Tosi kiva ja hyvä idea mennä yhdessä, niin se motivoi varmasti teitä kumpaistakin.

  Täälläkin oli paljon eläkeläisille tarkoitettuja kursseja. Yllättävän moni kurssi oli myös ilta-aikaan. Jotenkin töissä ollessani olen aina ajatellut, että jos olisi päivät vapaana, voisi mennä mille tahansa kursseille, mutta suurin osa olikin ilta-aikaan tai ikäihmisille. Tuo maalauskurssi on onneksi iltapäivällä, astangajoogan valitsin illaksi. En halua nyt muutenkaan kovin tiukkaa aikataulua enkä varsinkaan iltaisin, kun ei ole pakko änkeä kaikkia harrastuksia ilta-aikaan kuten töissä ollessa.

  Vuorotteluvapaaaaaaaa on tosiaan ihana mahdollisuus! :) Näin kyllä jo unta, että jäin eläkkeelle. Olen ilmeisesti vapautunut mielestäni kaikista työvelvollisuuksista ikiajoiksi jo ensimmäisen vuorotteluviikon aikana...

  VastaaPoista
 3. Ai että, sulla on tulossa ihan unelmasyksy!

  VastaaPoista
 4. Villa Verna, siltä vaikuttaa. :) Olen tosi tyytyväinen, että löysin tuon maalauskurssin, niin ainakin maalausta tulee harrastettua, muuten taitelu voisi hyvin jäädä suunnitelmien tasolle.

  VastaaPoista