keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kookos-kesäkurpitsakeitto



Lopussa kiitos seisoo. Vaikkei minun sattuneesta syystä varmaan teekään mieli vähään aikaan kesäkurpitsaa, pitää tallentaa tännekin paras tämän syksyn kesäkurpitsaruoka. Ehdin kehitellä varmaan kymmenkunta kk-ruokaa, mutta tämä viimeinen, kookos-kesäkurpitsakeitto oli paras.


Näitä tarvitset:


1 suuri tai 2 pientä kesäkurpitsaa
1 tlk kookosmaitoa
puolikas purjonvarsi
merisuolaa, cayennepippuria
soijakastiketta
saksanpähkinöitä, auringonkukansiemeniä


Paloittele kesäkurpitsat, keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada suurin osa vedestä pois. Lisää kookosmaito ja rinkuloiksi leikattu purjo. Kiehauta. Soseuta. Mausta annokset esim. cayennepippurilla, soijakastikkeella ja erilaisilla pähkinöillä. 


Maku oli yhtäaikaa makea ja pirteä, jopa hieman kirpeä. Tykkäsin! Tykkäsin myös siitä, että keitto oli hyvin helppo tehdä ja sopii niin maidottomille, keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Tätä meillä tehdään toistekin, sitten kun kesäkurpitsatraumasta on toivuittu.

2 kommenttia:

  1. Onko keitto tarkoitus tarjota lämpöisenä vai sopiiko myös kylmänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Nyt täytyy tunnustaa, etten ole tehnyt tätä aikoihin... Muistikuvieni mukaan keitto on sellaista, että se sopisi myös kylmänä nautittavaksi, en ole tosin maistanut sitä kylmänä. Eli: kokeile omalla vastuullasi. (Toivottavasti) hyvää ruokahalua!:)

      Poista