tiistai 13. syyskuuta 2011

Syksyn lehtiä


Syksyn sanomalehtiä, nimittäin. Olin eilen ahkera ja kuokin ja mylläsin uutta istutusaluetta. Mm. kitkin rikkaruohonalut ensi kevään (!) salaattimaan kohdalta ja peitin kohdan sanomalehdillä. Jospa sitä olisi niin ahkera, että laittaisi koko alueen kevätkuntoon jo nyt. Porkkanatkin voi kuulemma kylvää syksyllä... Sitten keväällä aion vaan olla ja nauttia, ensi vuonna pihalla ei ole enää ollenkaan tehtävää. :)


Oikeatkin syksyn lehdet tai ainakin kasvit näyttävät jo aika nuutuneilta.
Yritän pyhittää lähiviikkoina mahdollisimman paljon aikaa pihatöille, mutta olen ikionnellinen, että tänään sataa, enkä voi mennä ulos möyrimään. Eilen illalla olo oli varsin tuskainen, kun olin ensin riehunut lapion kanssa pihalla puoli päivää ja sitten alkoi astangajooga. Puolitoista tuntia venyttelyä. Vielä joogatessa ajattelin energisenä, että heti tänään aamulla alkaa kunnon elämä ja pinkaisen lenkille. Kotona möngin kuitenkin vain selkävaivaisen miehen lääkekaapille ja kysyin, olisiko hänellä mitään rasittuneita lihaksiani rauhoittavaa. No, rauhoitukseksi tuntui onneksi riittävän yöuni, mutta silti totean, ettei tuo syysmyrsky haittaa senkään suhteen, ettei ole lenkkeilyilma. Jospa sitten huomenna...


Vuorottelua tulee tällä viikolla kuluneeksi tasan kuukausi ja tällä viikolla alkavat myös kaikki kurssit ja opinnot. Olokin on erilainen: nyt ei olla lomalla, nyt harrastetaan ja opitaan, tehdään sitä mitä töissä ollessa kaipaa, uusi lehti on kääntynyt tässäkin. Varsinkin kirjoittamisen opinnot kyllä vähän jännittävätkin: entä jos paperi pysyy tyhjänä?

8 kommenttia:

 1. Haha, hyvä tuo "syksyn lehdet"!
  Tuli mieleen, että oikeastaan tämä ehkä onkin kasveille huippupiste, ei nuutuminen, vaan se mihin ne ovat koko ajan tähdänneetkin. Siitä tulee itselle (ainakin minulle) vähemmän syysmasentunut olo, kun ajattelen, että tämä on huippu (siementen tuottaminen) eikä nuutuminen. Ja kuivuvien, kuolevien kasvien muodoissa on oma kauneutensa... Vaikka eiväthän ne kuole, valmistautuvat vain (talveen ja seuraavaan kasvukauteen).
  Olen vähän kade sun harrastuksista, ehkä voisin itsekin etsiä jonkun joogapaikan niiksi ajoiksi kun olen kaupungissa, tai edes vähintään käydä siellä vajaan kilsan päässä olevassa uimahallissa edes kerran elämässäni!
  Uusi lehti kuulostaa oikein hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Huh, tosi reipasta tehdä ensi kevään hommia jo nyt :-) Kadehdittavaa!

  Ei se paperi pysy tyhjänä. Sulla on kirjoitusrutiini ainakin blogissa, mikä auttaa paljon. Ettei sensuroi liikaa ja vaadi itseltään täydellisen valmista tekstiä.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä ihailtavaa enrgisyyttä! Harrastahan nyt sydämesi kyllyydestä, kun vuorottelusi sen mahdollistaa. Mäkin yritän jonkun kerran edes joogaamassa käydä, huoh.

  Tekstiä kyllä tulee kun rentoudut ja annan kynän sauhuta sen suurempia miettimättä!

  VastaaPoista
 4. Saila, olen ajatellut ihan samaa. Vaikka ihmisestä tuntuu, että se oli nyt siinä, niin kyllä ne pullistuvat siemenkodat pistävät miettimään, että niin oli, mutta hyvässä. Ja kun kohta pistetään kukkasipulitkin maahan, niin oikeastaan ajatukset ovat jo keväässä! Ja ihan myöhäissyksykin on minusta kaunis, olkoon vain kuinka ruskea ja mutainen, mutta kun se enteilee sitä kauan kestävää kylmää ja valkoista aikaa...

  Kuntokeskuksissa voi muuten olla joogia, jossa voi vain piipahtaa, mutta niissä on usein jäsenyysvaatimus. Tuo minun kurssini on työväenopiston ja siellä moni oli jo käynyt samalla kurssilla vuosia ja melkein kaikki olivat siis keskenään tuttuja ja joogaajina mua kokeneempia. Mutta en luovuta!

  Kiitos kaikille kirjoittamiskannustuksesta! Sen verran olen jo kokeillut itsekseni luovaa kirjoittamista tässä syksyn mittaan (sekä vapaasti että yhden oppaan mukaan) että tiedän paperin kyllä lopulta täyttyvän, mutta en ole itse kovin tyytyväinen lopputulokseen. Mutta ehkä juuri siksi pitää kokeilla kirjoittamisen opiskelua, ties mitä puolia siinä itsestään löytää! Ellei löydä, tietääpä sitten senkin.

  Pst. En ole niin kauhean energinen. Jos olisin, niin vaan kirjoittaisin ja maalaisin ja liikkuisin, mutta kun en ole, mun on pakko mennä kursseille, että tulee tehtyä jotain. :)

  VastaaPoista
 5. Uusia harrastuksia sielläkin! Minun pitäisi tässä kohta mennä nuorisoseurantalolle kudontakurssille. Odotan mielenkiinnolla kuinka hyvin opin tulevan talven aikana tuntemaan kylän juorut :).

  Tulipa muuten kiinnitettyä huomiota meidän pihan kukkien vähäisyyteen, ei meillä ole syksyllä väsähtäneitä istutuksia juuri ollenkaan (paitsi vene...). Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 6. Susanna, kivalta kuulostaa sinunkin harrastuksesi ja tosiaankin siltä, että kudontataitojen lisäksi saatat saada myös aimo annoksen juoruja. :) Kerrohan joskus, miten meni!

  Minustakin tuntuu, ettei meillä ole ollenkaan kukkia/istutuksia, mutta ehkä se vain vaikuttaa siltä, ellei koko tila ole täynnä istutuksia. Meillä suurin osa pihasta on nurmea.

  Tai ainakin oli. Syksyn ensimmäinen kukkasipulilähetys odottaa jo postissa...

  VastaaPoista
 7. Voi kun pääsisi myös aloittamaan jotain uutta harrastusta! Sulla on varmasti ihana syksy edessä, jään jännityksellä odottamaan uusia postauksia :) ps. taas niin ihania kuvia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Maikki! Tuntuu, että nyt postaukset ja vapaa-ajan vietto ovat yhtä puutarhanhoitoa, mutta pitää nyt panostaa noihin pihatöihin niin kauan kuin voi. :)Maalaamisen lisäksi mulla on mielessä ainakin pari ompeluprojektia syksyllä. Ja se kirjoittaminen, iik... Huomenna selviää, millaista se on ja paljonko se teettää työtä.

  VastaaPoista